Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project in gebiedsplan 2019   

Aanpak Joris Ivensplein

A
Geplaatst op 6 november 18, 13:39 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

De aanpak van het Joris Ivensplein is in volle gang. Samen met bewoners, ondernemers, de school en vastgoedeigenaren is een plan gemaakt om van het plein een mooie en veilige plek te maken, waar men kan spelen, verblijven en ontmoeten. Zo wordt het plein geschikt voor buurtgerichte evenementen die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie. VvE’s en woningcorporaties zetten gelijktijdig in op prettige en veilige gebouwen en de parkeergarages.

In de afgelopen twee jaar is een begin gemaakt met herinrichting van het plein: er zijn groenbakken aangebracht en er is gestart met de vernieuwing van het kleuterschoolplein bij de Neptunusschool. Voor 2019 staat de realisatie van een Natuurspeeltuin op het plein op de agenda.

Ook is een belangrijk doel het verder versterken van de samenwerking tussen het bewonerscollectief JIP, ondernemersvereniging Winkelcentrum IJburg, de markt en andere partijen.

(zie ook het project Welkom in de wereld van JIP!)

Toelichting

De aanpak van het Joris Ivenspleinstaat staat op de agenda sinds er in maart 2016, samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden een placemaking game is gespeeld met het plein als onderwerp. Alle stakeholders hebben eigen ideeën en belangen. Om van deze plek echt een fijne ontmoetingsplek te maken is het belangrijk te kijken hoe partijen elkaar kunnen versterken door waar mogelijk een samenwerking aan te gaan.

Gewenst resultaat - Een Natuurspeeltuin op het Joris Ivensplein.
-
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Bewoners met verschillende leefstijlen leven goed met elkaar samen (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 70.000,00

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

Maureen Linthout

Project volgens planning

Op verschillende vlakken zijn er ontwikkelingen geweest rond het Joris Ivensplein. Het ontwerp voor de grote speeltuin wordt afgerond en momenteel wordt ingepland wanneer de uitvoering kan starten. Dit is nog niet zichtbaar. Wat wel echt zichtbaar is is het speeltoestellen op het terras van de Neptu Lees meer
16-sep.-2019 17:03

Maureen Linthout

Anders

De uitvoering van de Natuurspeeltuin loopt. Als dat is afgerond zijn de voornaamste ambities uit de oorspronkelijke inventarisatie met de buurt en ondernemers gerealiseerd. Daarmee zijn de doelen van het gebiedsplan 2019 dan bereikt. De integrale aanpak loopt door, maar komt op een lager pitje te st Lees meer
29-jan.-2020 20:02
5 reacties

Danny Jansen

Ja
8-nov.-2018 17:06

S E Slinger

Ja mits...: Het afschuwelijke kunstgras verdwijnt en de prachtige bomen min of meer het alleenrecht behouden.
15-nov.-2018 17:32

Denice Kooymans

Ja
19-nov.-2018 15:36

Linda Vosjan

Ja
26-nov.-2018 09:37

Antoinette Poortvliet

Ja
26-nov.-2018 14:58
Wil je reageren? Meld je dan aan.