Nieuw op Hallo IJburg (784)

Vooraankondiging activiteit
Jeske Rutgers

Connect Café open deze zomer!!

donderdag 16 juli 2020   |   18:00 - 21:00 uur   |   Set IJburg

In het Connect Cafe is van alles mogelijk!

Buren ontmoeten uit andere culturen, spelletjes doen, Nederlands oefenen, samen koken en eten. Ook organiseren we filmavonden, muziek avonden en thema avonden. Wil je ons leren kennen, een keer meedoen? Kom dan donderdag 16 juli mee-eten en ontmoeten. De avond is gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. Met mooi weer zullen alle aciviteiten in de tuin plaatsvinden. KOm ook onze moestuin bewonderen.

Het eten is vanaf 19 uur, adres Erich Salomonstraat...

Nieuw bericht
Linda Vosjan

Oppepper: Documentairefilm over het jaar 2040

geplaatst op 9 juli 2020, 11:23 uur, door Linda Vosjan

Met deze regenachtige dagen kan je wel een oppepper gebruiken dacht ik, vandaar mijn tip om deze film te gaan kijken: 2040 Join the Regeneration van de Australische filmmaker Damon Gameau. Damon neemt zijn eigen dochter van 4 als uitgangspunt en wil weten hoe de wereld er in 2040 uitziet als we alle klimaat- en natuuroplossingen die we nu kennen, uitvoeren. Dat levert een optimistische en realistische film op over betaalbare, schaalbare oplossingen die de wereld prachtig maken. Schone lucht, sch...

Vooraankondiging activiteit
Susanne Gerrits

Zomerdeal muzieklessen > 4 lessen voor €50

do 9 jul 2020 - di 1 sep 2020   |   11:00 - 21:00 uur   |   Muzisanne, Doggerstraat 7

Tot 1 september kan je voor €50 4 muzieklessen volgen bij Muzisanne.

Een ideaal moment om eens te kijken of zingen, piano spelen of saxofoon iets voor je is. 

1 les duurt een half uur maar je mag ook 2 lessen samenvoegen zodat het een uur duurt. 

Nieuwe aangeboden dienst
Joyce van Kalleveen

SUMMERCAMP VOOR WIELRENNERS

geplaatst op 8 juli 20, 13:45 uur, door PEAK CYCLING
Fietsen, Sportclub/-vereniging

Wil jij ook relaxter en soepeler op je racefiets zitten? Je fietsvaardigheden verbeteren en lekker (in een groep) leren fietsen?

Dan is ons gloednieuwe zomerkamp iets voor jou! Vanaf donderdagavond 16 juli t/m 17 september kun je wekelijks met ons trainen.

Samen met anderen en op je eigen niveau. Alle aspecten van het wielrennen komen aan bod. En dat in in slechts 9 weken.

Wat wil je nog meer?

Vanwege vakantieplannen kun je misschien niet alle trainingen bijwonen. Geen probleem, want we blijven ...

Nieuw Bericht
David Jorritsma

Betreft: Tuinconcert Steigereiland: Virtuoze muziek uit de 17e eeuw

geplaatst op 7 juli 2020, 22:36 uur, door David Jorritsma

Voor dit concert is meer belangstelling dan waar we plaats voor hebben in onze tuin. Daarom wordt het twee keer uitgevoerd op dezelfde dag. Het concert van 15:00 uur heeft nog heel beperkt plaats. Vanaf vandaag zijn er weer nieuwe plaatsen beschikbaar voor een extra concert om 13:00 uur.

Nieuw bericht
Joris Vermeulen

Enquête fietsverbinding Oost

geplaatst op 7 juli 2020, 20:00 uur, door Joris Vermeulen

Al heel lang wordt er gesproken over een fietsbrug van het Zeeburgereiland naar het Oostelijk Havengebied (OHG). Zo'n rechtstreekse fietsverbinding met het centrum is al jaren een van de meest gedeelde wensen van de IJburgers; zie onder meer de uitkomst van het onvolprezen Kompas op IJburg op deze site (2014).

Op vrijdag 26 juni heeft de commissie D'Hooghe advies uitgebracht.* Kort gezegd luidt het advies voor Amsterdam-Oost: een pont in plaats van een nieuwe brug van het Zeeburgereiland naar OH...

Vooraankondiging activiteit
David Jorritsma

Tuinconcert Steigereiland: Het mysterie van de passietanden

zondag 19 juli 2020   |   15:00 - 16:00 uur   |   In onze achtertuin: Edward...

Omdat de concertpodia een tijd gesloten zijn geweest en veel concerten nog steeds worden afgelast organiseren wij op kleine schaal (en met veilige afstand) tuinconcerten op de zondagmiddagen in juli, uitgevoerd door gerenommeerde musici.

Op 19 juli ontvangen we Nienke van der Meulen (hobo). Zij geeft een vertelconcert met de titel "Het mysterie van de passietanden".

In verband met het beperkte aantal plaatsen en de maatregelen tegen corona is het noodzakelijk vooraf een toegangskaart te kopen vi...

Vooraankondiging activiteit
Anouschka Zanolla

Eindeloos Pampus - luilekkerland tot een uur of acht 's avonds

elke woensdag, donderdag   |   15:30 - 19:30 uur   |   Forteiland Pampus

Kom rond vier uur pas aan en geniet van een eindeloos heerlijke lange namiddag op Pampus. Er wordt iets lekkers voor je gekookt, dus ook wat dat betreft even relaxen! En verder gewoon genieten van een stoer fort, ouderwetse spellen als jeu de boules, croquet en kubb, een frisse duik in de haven van Pampus óf een stukje varen op een van de Pampus rafts. De bar is open voor bijzonder bio-fris, mooie wijnen en natuurlijk het enige echte Pampusbier. 

Je kunt ervoor kiezen om weer terug te varen om h...

Vooraankondiging activiteit
Imre  Leenhouts

Take Away Boot Diner, vaar je mee?

maandelijks: elke tweede zondag   |   18:30 - 21:00 uur   |  

Gaan jullie mee met Take Away Boot Diner? Elke 2e zondag van de maand kun je mee varen voor een diner aan boord! 

Stel zelf je menu samen bij de restaurants aan de haven en laat het bezorgen aan boord. Wij verzorgen de boottocht met de recent verbouwde Elvira. Borden, bestek en een goed gevulde bar liggen op je te wachten.

Al gegeten en toch mee met deze leuke vaartocht? Koop dan alleen een bootkaartje, en bestel koffie, thee of een drankje bij de bar. 

Wij gooien los voor een mooie vaartocht he...

Nieuw Bericht
David Jorritsma

Betreft: Tuinconcert Steigereiland: Duo's en trio's voor blokfluit, hobo en fagot

geplaatst op 2 juli 2020, 16:53 uur, door David Jorritsma

Alle kaarten voor dit concert zijn uitverkocht. Wij houden wel een wachtlijst bij. Laat het ons even weten als je daarop wilt. Voor onze andere concerten zijn nog wel kaarten beschikbaar.

Nieuw bericht
Claartje Albersen

Leefregels op de oevers van Steigereiland Zuid

geplaatst op 1 juli 2020, 08:51 uur, door Claartje Albersen

IJburg ligt in het water. Dat is een kwaliteit waar iedereen van wil kunnen genieten; in de zomer nog meer dan in de winter. Door de coronacrisis blijven veel mensen deze zomer thuis. Dan is het belangrijk dat we de openbare ruimte in de buurt samen delen en rekening houden met elkaar. Hier leest u meer over de (tijdelijke) leefregels op de oevers van Steigereiland Zuid.

Openbare oevers
De oevers van Steigereiland Zuid zijn groen ingericht en openbaar toegankelijk. Hier is iedereen welkom. Je k...

Vooraankondiging activiteit
Imre  Leenhouts

Stadspas Actie Groene Stip naar pampus (bootretour + entree gratis)

za 4 jul 2020 - vr 31 jul 2020   |   10:45 - 16:45 uur   |  

Deze zomer vakantie kun je gratis meevaren naar Pampus en heb je gratis toegang tot het forteiland met de Stadspas groene stip actie!

Het avontuur begint op IJburg. Stap aan boord, en maak een mooie vaart naar Pampus. Bezoek het avontuurlijke Forteiland! Beleef de interactieve routes 'Het geheime Wapen van Amsterdam' en 'Het verhaal van Pampus'. Er zijn verschillende games te spelen en je kunt een spectaculaire virtuele ballonvaart maken. Een leuke tip voor kinderen: Doe de spannende blacklight ...

Nieuw bericht
Patrick Richter

Contouren van het Strandeiland worden zichtbaar

geplaatst op 30 juni 2020, 18:43 uur, door IJburgTV

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de aanleg van het Strandeiland? Hoe staat het met het landmaken, de toegankelijkheid? Welke woningbouw kan men verwachten en hoe gaat het strand er definitief uitzien? Kijk naar dit laatste journaal in de serie over het landmaken voor het Strandeiland

Nieuw bericht
Robin Haafkens

Strandeiland Journaal 6

geplaatst op 30 juni 2020, 16:27 uur, door Robin Haafkens

We kijken naar de nieuwe inrichting van het strand IJburg, hoe kom je bij het strand? Wat wordt er straks gebouwd op Strandeiland? We kijken hoe ver de aannemer is met het landmaken en laten zien hoe de natuur zich ontwikkelt op Strandeiland.

Nieuw bericht
Robin Haafkens

Centrumeiland verwelkomt eerste bewoner op warmtenet

geplaatst op 30 juni 2020, 16:11 uur, door Robin Haafkens

De eerste zelfbouwwoning op Centrumeiland is aangesloten op het duurzame warmtenet dat aangelegd is onder de nieuwbouwwijk in Amsterdam-Oost. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt om Amsterdam, en IJburg in het bijzonder, duurzaam te ontwikkelen.
 
De toekomstige bewoners van Centrumeiland hadden de mogelijkheid zelfstandig in hun warmtebehoefte te voorzien óf om zich aan te sluiten op het duurzame collectieve WKO-systeem (warmte-koudeopslag) van Eteck.
 
Mevrouw Kramp heeft gekozen voor het ...

Nieuw bericht
Martijn Kruijf

Een zomer vol werkzaamheden rond het kruispunt Bert Haanstrakade-Pampuslaan

geplaatst op 30 juni 2020, 11:14 uur, door Martijn Kruijf

Beste IJburgers,

 

Deze zomer voert gemeente Amsterdam werkzaamheden uit die nodig zijn om ruimte te maken voor de bouw van de brug die Haveneiland met Centrumeiland (brug 2060) gaat verbinden. De komende weken leggen we daarom eerst een nieuwe weg aan om het bouwterrein van de toekomstige brug. Daarna passen we het kruispunt van de Bert Haanstrakade met de Pampuslaan aan. Dit stuk van de Bert Haanstrakade is tijdens deze werkzaamheden gestremd en we leiden al het verkeer om. De werkzaamheden du...

Vooraankondiging activiteit
Imre  Leenhouts

Veerdienst Amsterdam vaart naar Pampus

za 4 jul 2020 - zo 18 okt 2020   |   10:45 - 16:45 uur   |  

Joepie, Veerdienst Amsterdam gaat weer varen! 

Tijdens de zomervakantie vaart de veerdienst 6 dagen per wek, twee keer per dag vanaf Amsterdam IJburg naar Forteiland Pampus

Een fort vol avonturen! Beleef het verleden door de twee interactieve belevingsroutes te volgen. Reis door de tijd, alles komt weer tot leven via multimedia. Zo zijn er verschillende games te spelen, kun je een waanzinnige viertuele ballonvaart maken en kinderen kunnen de spannende Blacklight Speurtocht doen! Pampus is leuk...

Vooraankondiging activiteit
David Jorritsma

Tuinconcert Steigereiland: Duo's en trio's voor blokfluit, hobo en fagot

zondag 5 juli 2020   |   15:00 - 16:00 uur   |   In onze achtertuin: Edward...

Omdat de concertpodia een tijd gesloten zijn geweest en veel concerten nog steeds worden afgelast organiseren wij op kleine schaal (en met veilige afstand) tuinconcerten op de zondagmiddagen in juli, uitgevoerd door gerenommeerde musici.

Op 5 juli ontvangen we Rob Beek, Berend van Halsema en Dymphna van Dooremaal. Zij spelen duo's en trio's voor blokfluit, hobo en fagot.

In verband met het beperkte aantal plaatsen en de maatregelen tegen corona is het noodzakelijk vooraf een toegangskaart te kop...

Vooraankondiging activiteit
David Jorritsma

Tuinconcert Steigereiland: Diva's uit de saxofoonliteratuur

zondag 12 juli 2020   |   15:00 - 16:00 uur   |   In onze achtertuin: Edward...

Omdat de concertpodia een tijd gesloten zijn geweest en veel concerten nog steeds worden afgelast organiseren wij op kleine schaal (en met veilige afstand) tuinconcerten op de zondagmiddagen in juli, uitgevoerd door gerenommeerde musici.

Op 12 juli ontvangen we Duo Vrieswijk-Toxopeus. Zij spelen een programma op saxofoon en piano rondom de diva's uit de saxofoonliteratuur.

In verband met het beperkte aantal plaatsen en de maatregelen tegen corona is het noodzakelijk vooraf een toegangskaart te k...

Vooraankondiging activiteit
Ageeth  Ettema

Gratis online masterclass: Stop met pleasen!

maandag 6 juli 2020   |   20:00 - 21:00 uur   |   online

MET PLEASEN DIEN JE NIEMAND!

Ook al lijkt dat pleasen heel aardig en sociaal, het dient niemand. Het dient jou niet, want je zet jezelf altijd op de laatste plaats en luistert niet naar je eigen behoeften. En het dient anderen ook niet, want je doet je anders voor dan je bent en mensen moeten er maar naar raden wie jij echt bent en wat jij echt wilt. Dat kan voor anderen heel vermoeiend zijn.

Daarom geef ik op 6 juli om 20.00 de GRATIS ONLINE MASTERCLASS STOP MET PLEASEN!

VEEL MENSEN HEBBEN AAN ...

Te koop aangeboden
Dennis Berkes

Poliform woonkamerkast

Spullen voor huis, tuin, kantoor > Kasten
geplaatst op 28 juni 20, 22:17 uur, door Dennis Berkes
Te koop aangeboden

Fantastisch mooie modulair wandmeubel van Poliform (Italians design). In zeer goede staat.

Afmetingen: 3,75m (b) 2,76m (h) 0,75m (d) podiumgedeelte, 0,40m (d) kastgedeelte. Mocht hij te breed zijn, kunnen er delen worden weggelaten. Een hoogte aanpassing is ingrijpender maar wel mogelijk.

Vraagprijs is 1.450,- (nieuwprijs was 7.700,-).

Kom gerust verblijvend kijken in Amsterdam IJburg.

Meer nieuws