Nieuw op Hallo IJburg (765)

Vooraankondiging activiteit
Yota Baron

Flamenco in Vrijburcht Theater

zaterdag 10 oktober 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |  

Flamenco performance at its best!
Flamenco is het geluid en de hartslag van Andalusië. In 2010 heeft UNESCO de flamenco-cultuur aangemerkt als immaterieel werelderfgoed.

In theater Vrijburcht een voorstelling zoals in Andalusië, gebaseerd op de drie elementen van de flamenco: zang, dans en gitaar.

Dans: Claudia Karapanou

Zang: Yota Baron

Gitaar: Lucas Arango

Vanwege corona twee voorstellingen: om 20.00 uur en om 21.00 uur. Boek snel, het aantal kaarten is beperkt. Geen kaartverkoop aan de zaal.

O...

Nieuw bericht
Robin Haafkens

Tweede fase IJburg: vervolg van de werkzaamheden

geplaatst op 18 september 2020, 16:24 uur, door Gemeente Amsterdam, gebiedsontwikkeling Amsterdam Oost

We hebben een ‘zomer vol werkzaamheden’ (de titel van ons vorige bericht) voor de tweede fase van IJburg achter de rug. De tweede fase van IJburg bestaat uit Centrumeiland, Strandeiland en Buiteneiland, maar ook uit de verbindingen tussen de nieuwe eilanden en met Haveneiland. In dit bericht praten we u bij over de stand van zaken van de werkzaamheden en vertellen waar we de komende maanden mee verder gaan.

Kruispunt Pampuslaan
In het voorjaar hebben we het deel van de Pampuslaan en het voet- en ...

Nieuw bericht
Michel Vogler

Zet ook jouw tekst op een nieuwe brug in de haven

geplaatst op 18 september 2020, 14:46 uur, door Stichting Natuurlijk IJburg

Op de nieuwe brug in de haven worden teksten opgenomen van IJburgers. Er zijn nu 34 teksten voorgesteld. Er is nog ruimte voor veel meer. Dus grijp je kans: jouw tekst kan voor eeuwig in het brugdek staan. En wijs vooral ook je kinderen, buren en IJburgse vrienden erop. Hoe meer voorstellen we krijgen, hoe beter. Iedereen kan tot en met zondag 27 september een voorstel indienen.

4 IJburgers hebben zich al aangemeld voor de selectiecommissie. En daarnaast heeft het IJburgcollege zich collectief a...

Nieuw bericht
IJburg College

GEZOCHT: aanvullend lesaanbod vanuit jouw expertise!

geplaatst op 18 september 2020, 14:30 uur, door IJburg College

Het IJburg College is op zoek naar buurtbewoners en organisaties die vanuit hun expertise een bijdrage willen leveren aan de competentieontwikkeling van de leerlingen en buurtparticipatie.

Er zijn volop mogelijkheden. Denk aan een expertise in filosofie, media, kunst, diversiteit, duurzaamheid, technologie, Arabisch, mindfulness, sport en bewegen, huiswerkbegeleiding, training sociale vaardigheden, schrijven, muziek, fotografie, ondernemerschap, redactie, enzovoorts. Deze expertises kunnen worde...

Nieuw bericht
Jeske Rutgers

Stem op Oost Begroot!! Brief weggegooid: stem op 1 oktober

geplaatst op 18 september 2020, 12:32 uur, door Jeske Rutgers

Vorige week hebben jullie deze week een brief van de Gemeente gekregen over Oost Begroot.
NIET WEGGOOIEN want als je de aanwijzingen in de brief volgt kan je stemmen op plannen die belangrijk zijn voor jou. Dit zijn plannen zijn van bewoners en buren die onderdeel zijn van de community Wereldhuiskamer @Set en bedoelt voor bewoners van heel IJburg en Zeeburgereiland.
Jouw stem zorgt ervoor dat deze projecten geld kunnen krijgen om jouw buurt te verbeteren. Iedere bewoner (ook kinderen vanaf 12 ja...

Vooraankondiging activiteit
Imre  Leenhouts

Interesse in een dagtocht Marker Wadden?

zondag 4 oktober 2020   |   10:30 - 17:30 uur   |  

Natuurliefhebbers opgelet!
Wij zijn van plan om op wereld dierendag zondag 4 oktober,  een bijzondere excursie te organiseren vanaf Amsterdam naar de Marker Wadden.

Wat kunt u verwachten?
*koffie/thee met gebak en een lunch
  pakket voor aan boord of op locatie.
*Bezoek aan de Marker Wadden ca 3 uur.
*Borrel hap op de terugweg.

Programma
10:30 vertrek IJburg Amsterdam
12:30 aankomst Marker Wadden
15:30 vertrek
17:30 aankomst IJburg Amsterdam

Tijdens het verblijf op de Marker Wadden zijn er verschillende ...

Vooraankondiging activiteit
Tamara van Leersum

Jazz Fusion dansles in combinatie met training gaat weer van start!

elke maandag   |   19:00 - 20:00 uur   |   IKC Laterna Magica

De Jazz Fusion danslessen in de gymzaal van Laterna Magica gaan weer van start vanaf maandag 5 oktober!
De les bestaat uit een mooie combinatie van rekoefeningen, spierverstevigende oefeningen (buik, billen, benen, rug, armen), danstechniek en dansen op een choreografie. De jazz fusion dansstijl varieert tussen jazz, hip, sexy, lyrical, streetdance en is ook geschikt voor beginners.

De lessen tot aan de kerstvakantie zullen aangeboden worden per serie van 5 en vinden plaats op de volgende dagen:

Ok...

Nieuw bericht
Linda Vosjan

Strand voorlopig kleiner dan gepland

geplaatst op 17 september 2020, 13:53 uur, door Linda Vosjan

Hallo IJburgers,

Een groep IJburgers heeft in het voorjaar 2020 meegedacht over de programmering van het tijdelijke strand tussen 2021 en 2023. We hebben veel leuke ideeën via deze website ontvangen! In een online stemronde is er vervolgens gestemd op de ideeën die jullie het liefst terug willen zien op het strand.

Op 2 juli 2020 heeft het participatieteam een online zoom-sessie georganiseerd, waarin de gemeente Amsterdam het concept ontwerp voor het strand heeft gepresenteerd. In dit concept on...

Vooraankondiging activiteit
Jikke Reiber

World Cleanup Day 2020

zaterdag 19 september 2020   |   11:00 - 14:00 uur   |   H2IJ / Zeilschool IJburg

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day.

Op deze dag worden er over de hele wereld allerlei schoonmaakacties georganiseerd.
De Zeilschool IJburg en IJburg Schoon doen net als vorig jaar ook weer mee met een hele leuke schoonmaakactie. We gaan de omgeving van de zeilschool schoonmaken en dat doen we niet alleen op het land, maar ook op het water. Bewapend met grote visnetten gaan we het (plastic) afval uit het water vissen. De zeilschool heeft een aantal boten hiervoor beschikbaar, maar je ...

Vooraankondiging activiteit
Joris Vermeulen

Flex Night Live: Leven of theater? (mét Frans Weisz voor q&a!)

donderdag 1 oktober 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   FlexBieb

Deel 2 van een heel bijzonder tweeluik: beide Charlotte-films van regisseur Frans Weisz (1938). Die zelf aanwezig is om vragen uit het publiek te beantwoorden!

Eerst, op 24 september, vertonen we de speelfilm Charlotte, uit 1981. Een week later is Weisz' documentaire uit 2012 aan de beurt, Leven? Of theater?, ook weer met de regisseur erbij.

Leven? Of theater? gaat over het levenswerk van de Duits-joodse schilderes Charlotte Salomon. Het lukte haar niet te ontsnappen aan de nazi's, zelfs niet do...

   Nieuw project   
Karin Gabor

Mooijburg

V
geplaatst op 16 september 20, 13:14 uur

Medeopdrachtgevers gezocht voor de ontwikkeling van Mooijburg Plein, Waterzicht en Park. Samen ontwikkelen we 3 Duurzame (EPC -0,2!) appartementencomplexen van 15 - 18 woningen. De toekomstige bewoners denken mee met de professionals om samen die gebouwen te realiseren die de bewoners van IJburg ook echt willen hebben. In de groep Mooijburg Plein is nog ruimte voor 3 deelnemers. Mooijburg Waterzicht wordt deze weken gevormd en Mooijburg Park volgt daarna. Ben je op zoek naar een duurzaam nieuwbo...

Vooraankondiging activiteit
Karin Gabor

`Open huis` Mooijburg Waterzicht bij Hallie en Van Klooster, IJburgln 1279

zaterdag 19 september 2020   |   11:00 - 14:00 uur   |   Centrumeiland

** Update** in verband met maatregelen rond Covid-19 vragen we je van te voren aan te melden. Iedereen krijgt een eigen tijdslot zodat we aan de regels kunnen voldoen. Graag aanmelden bij Barbara de Rijk, Hallie & van Klooster M: +31 (0) 6 250 751 07    E : barbara@hallie-vanklooster.nl

Na flink puzzelen zijn we eruit. De massastudie voor Mooijburg Waterzicht is gereed. Dit is het moment dat we de groep voor dit tweede Mooijburg project gaan vormen.  

We ontwikkelen in MedeOpdrachtgeverschap 15 a...

Vooraankondiging activiteit
Mieke Bakhuizen

Kom langs bij 'Nieuwbouwmarkt Centrumeiland' op zondag 20 september!

zondag 20 september 2020   |   11:00 - 14:00 uur   |   Lolaland

Zondag 20 september: Nieuwbouwmarkt Centrumeiland met IJgenwijs, Together4you, TopNotch, Jardin en Young Creatives

Centrumeiland is de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. Om toekomstige bewoners en belangstellenden te informeren over de ontwikkelingen op Centrumeiland, hebben initiatiefnemers en (project)ontwikkelaars ‘Nieuwbouwmarkt Centrumeiland’ georganiseerd. Het event vindt plaats op zondag 20 september van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Lolaland IJburg                      Zondag 20 septemb...

Vooraankondiging activiteit
Astrid De jong

IJburgse Robin te zien in het Junior Songfestival

zaterdag 26 september 2020   |   19:25 - 21:00 uur   |  

Robin van 14 jaar, wonend in IJburg is dit jaar een van de finalisten van het Junior Songfestival. Zij zal te zien zijn als soloact samen met dansers van Lucia Marthas dansacademy. Samen met 3 andere acts gaat zij strijden om de titel en de winnaar zal in november te zien zijn in het Eurovision songfestival welke gehouden wordt in Polen. Hartstikke spannend dus.

Robin haar liedje heet "MEE" en is te beluisteren op spotify, de bijbehorende videoclip is te zien op het youtube kanaal van het Junior...

Vooraankondiging activiteit
Suzan Huppes

BLOK Performance Festival

zaterdag 19 september 2020   |   20:00 - 3:00 uur   |   Lolaland

SKÈR, De Ruimte en Lolaland zorgen voor live muziek, dans, performance en beeldende kunst in tijden van corona.
Bij onze gidsen ben je veilig. Na zonsondergang leiden ze jou en de andere mensen in jouw Blok van het strand naar Lolaland, voor vier korte optredens in alle hoeken in en rondom het pand. Daarna komt iedereen samen bij het buitenpodium en worden er plaatjes gedraaid tot in de nacht.
Een kaartje kost € 10 en is hier te koop: https://www.ticketview.nl/shop/haasenpopi.
*****
De gidsen:
Dinu C...

   Nieuw project   
Ghalia Jando

International vrouwenkoor

geplaatst op 13 september 20, 20:06 uur

Hallo IJburgers,
Wij, een groep vrouwen met diverse culturele achtergronden, willen ons project graag onder uw aandacht brengen. Op Oost Begroot hebben wij het idee gepost om met nog veel meer vrouwen uit IJburg en Zeeburgereiland onze eigen internationale vrouwenkoor op te richten. Zo verbinden we al zingend de buurt met elkaar. Als u op ons stemt dan kunnen we het koor al snel oprichten en kunt u naar de muzikale voorstelling komen kijken. Stemmen met de stemcode (in de brief die u eerder per p...

Gratis aangeboden
Nienke Bruin

Ruim 300m2 steenwol gratis!!

Spullen voor huis, tuin, kantoor
geplaatst op 12 september 20, 09:36 uur, door Factor-IJ
aanbieder Factor-IJ
Gratis aangeboden

Het pand aan de Pampuslaan 11-19 wordt binnenkort verbouwd voor de komst van kunstinstelling Factor-IJ. Momenteel is het plafond van het 500m2 grote pand bekleed met 8cm dik steenwol. Zeker 300m2 is herbruikbaar.

Alles mag gratis meegenomen worden op voorwaarden:

- al het steenwol wordt door jezelf verwijderd en afgevoerd. Ook de delen die niet herbruikbaar zijn

- het pand wordt schoon opgeleverd

- uiterlijk 17 oktober moet het steenwol verwijderd zijn

 

Nieuwe aangeboden dienst
Petra Passage

Essentrics full body workout

geplaatst op 11 september 20, 17:57 uur, door Petra Passage Essentrics Training Amsterdam
Groepsfitness /gym

Essentrics is een dynamische stretch Workout die je spieren verlengt en versterkt, je gewrichten soepel maakt en je mobiliteit vergroot. Zo creëer je een sterk en slanker gevormd lichaam met meer bewegingsvrijheid.

Doordat je alle spierketens traint en al je meridianen strekt en opent komt je lichaam weer in balans en worden pijn en stijfheid verlicht. Je voelt je jonger, fitter en je krijgt meer energie. Dit alles in een combinatie van Tai Chi, yoga & ballet.

Deze respectvolle training is geschi...

Nieuw bericht
Michel Vogler

Jouw tekst op een brug op IJburg

geplaatst op 11 september 2020, 14:30 uur, door Stichting Natuurlijk IJburg

De komende jaren wordt er in de haven van IJburg nog een voetgangersbrug gebouwd. Deze brug verbindt het gebouw Jonas dat nu gebouwd wordt, met het Four Elements Hotel aan de Bert Haanstrakade. Door deze brug kunnen we straks een rondje rondom de haven lopen.

Als bewoners van IJburg wilden we graag betrokken worden bij de realisatie van deze brug. We hebben contact gezocht met de gemeente en dat heeft ertoe geleid dat we zelf teksten over IJburg in de brug mogen laten opnemen.

In het houten brug...

Nieuw bericht
Jeske Rutgers

Kom jij ook naar het Connect Cafe Indian Style in de Wereldhuiskamer@Set?

geplaatst op 11 september 2020, 12:57 uur, door Jeske Rutgers

Buren ontmoeten, samenwerken en elkaar helpen, spelletjes doen, taal oefenen en elkaar cultuur spelenderwijs leren kennen. Dat is waar de Thema Connect Cafe’s voor staan!

Donderdag 17 september starten we vanaf 18:30 met een thema buurtdiner (gratis/vrijwillige donatie).

Het buurtdiner wordt gekookt door Ambilli die familie recepten uit de Indiase keuken met ons deelt.

Daarna starten we met het programma. Het programma is een mix van activiteiten. We beslissen pas kort tevoren wat we precies gaa...

Nieuwe blogpost
Jeske Rutgers

Jou stem telt!! Stem ook op Oost Begroot

geplaatst op 11 september 2020, 11:50 uur, door Jeske Rutgers

Als het goed is hebben jullie deze week een brief van de Gemeente gekregen over Oost Begroot.
NIET WEGGOOIEN want als je de aanwijzingen in de brief volgt kan je stemmen op plannen die belangrijk zijn voor jou. Dit zijn plannen zijn van bewoners en buren die onderdeel zijn van de community Wereldhuiskamer @Set en bedoelt voor bewoners van heel IJburg en Zeeburgereiland.
Jouw stem zorgt ervoor dat deze projecten geld kunnen krijgen om jouw buurt te verbeteren. Iedere bewoner (ook kinderen vanaf 1...

Meer nieuws