Project in gebiedsplan 2018
Idee

Integrale aanpak Joris Ivensplein

Geplaatst op 22 augustus 2017, 13:50 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

De integrale aanpak van het Joris Ivenspleinstaat staat op de agenda sinds er in maart 2016, samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden een placemaking game is gespeeld met als onderwerp het plein. In 2017 is een eerste stap gezet naar herinrichting van het Joris Ivensplein, inclusief de school- en speelpleinen. Verkeersveiligheid op- en rond het plein, verbeteren van de sociale veiligheid, tegengaan van overlast van hangjongeren, de relatie en verbinding met het winkelcentrum zijn onderwerpen die aandacht vragen. De markt is een belangrijke partner voor versterking van de levendigheid op het plein. Evenals de ondernemers van het Winkelcentrum, de VvE's, politie en anderen waarmee wordt samengewerkt. De urgentie om het plein te verbeteren wordt versterkt door de huisvesting van studenten en statushouders op kavel 13A aan de Daguerrestraat. Wanneer daar gebouwd wordt komt er een grote groep bewoners bij.

Gewenst resultaat 
Een heringericht Joris Ivensplein, dat door de buurtbewoners wordt ervaren als een aantrekkelijk, veilig en prettig plein om aan te wonen, om er te kunnen spelen en te verblijven, en dat voor IJburg weer de functie krijgt als 'het plein' van de wijk.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Wrijving in blokken en buurten verminderen (?)
Financiƫle dekking:
  • Gebiedsbudget: 70.000,00 - Herinrichting plein fase 2
Deel dit:
1 projectupdate

Fred Scheepmaker

Project volgens planning

In 2018 is weer verder gewerkt aan de integrale aanpak van het Joris Ivensplein. Er zijn een aantal fysieke verbeteringen gerealiseerd die tot stand zijn gekomen in samenwerking met diverse partijen, om als belangrijkste de bewoners, de ondernemers en de Neptunusschool te noemen. In 2017 is de laad... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

Marinus Knulst

vr 15 september 2017 10:01
Ja mits...

Linda Vosjan

di 26 september 2017 22:03
Ja mits...: moet dit uit het geld voor de gebiedsplannen?

Jeske Rutgers

zo 8 oktober 2017 13:20
Ja mits...: Wat is er al verbeterd door de place gaming?

Fred Scheepmaker

vr 1 februari 2019 11:27
In 2018 is weer verder gewerkt aan de integrale aanpak van het Joris Ivensplein. Er zijn een aantal fysieke verbeteringen gerealiseerd die tot stand zijn gekomen in samenwerking met diverse partijen, om als belangrijkste de bewoners, de ondernemers en de Neptunusschool te noemen.
In 2017 is de laad- ... lees meer