Project in gebiedsplan 2018

Sportieve activering jeugd en Sportstimulering IJburg

Geplaatst op 20 juli 2017, 10:50 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

Via sport en spel zetten we op de pleinen in op activering van jongeren. We bieden een gerichte route naar structureel zelfstandig sporten aan. Gemotiveerde jongeren en volwassen bewoners bieden we scholing in sport (o.a. Leider Sportleider Recreatie /basketbal). Op scholen bieden we extra watersport activiteiten aan. Voor meiden komt er extra dansaanbod. Jaarlijks organiseren we samen met sportaanbieders een aantal acties die structurele sportdeelname stimuleren. 

Toelichting

Via sport en spel op pleinen inzetten op activering jongeren en gerichte route naar structureel zelfstandig sporten. In 2017 is 3x3 Street basketbal gestart op Theo van Goghpark. Continueren in 2018.

Vanuit het speelruimteplan is het doel om het veldje Theo van Goghpark geschikt te maken voor 3x3 street-basketbal. Wellicht volgt daaruit nog een verzoek om cofinanciering

Aansluitend op pleinactiviteiten bieden we voor gemotiveerde jongeren trajecten met zaalvoetbalgroepen richting doorstroom naar een reguliere zaalvoetbalvereniging in samenwerking met SK Coaching en LEBO.

Voor alle activiteiten geldt  afstemming met alle partners om een gezamenlijk gedragen uitvoeringslijn te hanteren, samenwerking met reguliere sportaanbieders en focus op doorstroom.

Gemotiveerde jongeren en volwassen bewoners bieden we scholing in sport (o.a. Leider Sportleider Recreatie /basketbal) Opgeleide bewoners worden ingezet voor activiteiten en krijgen daardoor op een positieve manier binding met hun wijk. Jongere jeugd heeft daardoor activiteiten in de wijk.

Extra inzet op IJburg voor  watersport voor jeugd  en dansaanbod met name gericht op meiden. (cofinanciering van regulier kennismakingsaanbod sport Oost)

Jaarlijks een aantal acties ism sportaanbieders IJburg ter promotie van diverse sportsoorten en stimuleren structurele sportdeelname.

Gewenst resultaat - Jongeren via onderwijs en jongeren- en tienerwerk stimuleren door te stromen naar structureel aanbod
- jongeren en bewoners opleiden zodat ze zelf activiteiten kunnen organiseren in de wijk en ingezet kunnen worden als vrijwilliger/inhuurkracht bij activiteiten die georganiseerd worden door de gemeente op IJburg
- jeugd meer bekend maken met 'water' en waterrecreatie
- jeugd en jongeren meer bekend maken met de aanwezigheid van verschillende sportaanbieders op IJburg
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Financiƫle dekking:
  • Gebiedsbudget: 50.000,00 - Extra inzet sport&spel op en rond de pleinen
  • Gebiedsbudget: 28.000,00 - Zaalvoetbaltraject en 3x3 streetbasketbal
  • Gebiedsbudget: 11.600,00 - Watersport, dans, promotieactiviteit tbv sporten op IJburg
  • Gebiedsbudget: 6.000,00 - Opleidingen sport
Deel dit:
2 project-updates

Jeroen van Dalen

18-okt-2018 16:04
Project volgens planning

Via sport en spel op pleinen inzetten op activering jongeren en gerichte route naar structureel zelfstandig sporten. In 2017 is 3x3 Street basketbal gestart op Theo van Goghpark. Continueren in 2018:
Door de inzet van SK Coaching hebben verschillende jongeren de route naar zelfstandig sporten gevond...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Jeroen van Dalen

1-feb-2019 15:34
Project afgerond

1: Jongeren via onderwijs en jongeren- en tienerwerk stimuleren door te stromen naar structureel aanbod Er zijn in 2018 42 jongeren doorgestroomd naar regulier sportaanbod via SK Coaching 2: jongeren en bewoners opleiden zodat ze zelf activiteiten kunnen organiseren in de wijk en ingezet kunnen Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
3 reacties

Manuela Smith

Ja
do 27 juli 2017 19:36

Linda Vosjan

Ja
di 26 september 2017 22:06

Jelle Martens

Ja: Sportende jeugd is een investering in lagere zorgkosten in de toekomst. Sporten verbroedert, en geeft mensen zelfvertrouwen. Top project!
ma 16 oktober 2017 16:47
Wil je reageren? Meld je dan aan.