Update

Update bij Sportieve activering jeugd en Sportstimulering IJburg

Geplaatst op 18 oktober 2018, 16:04 uur
Project volgens planning

Via sport en spel op pleinen inzetten op activering jongeren en gerichte route naar structureel zelfstandig sporten. In 2017 is 3x3 Street basketbal gestart op Theo van Goghpark. Continueren in 2018:
Door de inzet van SK Coaching hebben verschillende jongeren de route naar zelfstandig sporten gevonden. Tevens is er een actieve samenwerking ontstaan tussen SK Coaching en de Buurtsportvereniging meidenvoetbal bij AFC IJburg. Meiden van de pleinactiviteiten doen mee aan deze BSV en tevens zijn er een aantal jongens die als assistent actief zijn binnen de vereniging.

Vanuit het speelruimteplan is het doel om het veldje Theo van Goghpark geschikt te maken voor 3x3 street-basketbal. Wellicht volgt daaruit nog een verzoek om cofinanciering:
Begin november zal het basketbalveld verbeterd en omgebouwd worden in een tweetal 3x3 velden. In samenwerking met 3x3 Unites en basketbalvereniging Blue Stars zullen hier activiteiten ontplooid worden door en voor jongeren uit de buurt.

Aansluitend op pleinactiviteiten bieden we voor gemotiveerde jongeren trajecten met zaalvoetbalgroepen richting doorstroom naar een reguliere zaalvoetbalvereniging in samenwerking met SK Coaching en LEBO.
Dit een groot succes! Het eerste zaalvoetbalteam dat bestaat uit jongeren die zijn doorgestroomd vanuti SK Coaching is een feit. Namens LEBO doen zij mee aan een officiële KNVB-zaalvoetbal competitie. Tevens zijn we een zaalvoetbalproject begonnen voor de meiden.

Gemotiveerde jongeren en volwassen bewoners bieden we scholing in sport (o.a. Leider Sportleider Recreatie /basketbal) Opgeleide bewoners worden ingezet voor activiteiten en krijgen daardoor op een positieve manier binding met hun wijk. Jongere jeugd heeft daardoor activiteiten in de wijk:
In 2018 hebben 15 jongeren uit Oost een Leider SportLeider diploma behaald. Aanvullend hebben eind september 10 jongeren de opleiding tot basketbal leader voltooid en uit de handen van stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter hun diploma ontvangen.

Extra inzet op IJburg voor watersport voor jeugd en dansaanbod met name gericht op meiden. (cofinanciering van regulier kennismakingsaanbod sport Oost):
Elke school in 2018 heeft kennismakingslessen watersport gehad.
Het dansaanbod in 2018 van IJ-dance is uitgebreid. Het loop, echter kan het resultaat omhoog. Door de inzet van IJ-dance zijn we druk bezig meiden te bereiken.
De connectie met Girlz Forward is gelegd.

Jaarlijks een aantal acties ism sportaanbieders IJburg ter promotie van diverse sportsoorten en stimuleren structurele sportdeelname.
In de kerstvakantie wordt jaarlijks een IJburg Sportspektakel georganiseerd ter promotie van diverse sportsoorten. Ook aankomende vakantie staat dit op de planning.

Deel dit: