Project in gebiedsplan 2017   

Beeldenboulevard IJburg

A
Geplaatst op 23 oktober 16, 16:05 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland ARGUMENTATIE: Vervolg op project 'Kunst in de Openbare Ruimte' uit Gebiedsplan 2016.

In samenwerking met Art Zuid, International Sculpture Route Amsterdam, is een plan ontwikkeld om acht grote beelden van de kunstenaar Gabarron te plaatsen op de Bert Haanstrakade van half april t/m half oktober 2017. Deze periode valt (grotendeels) samen met ArtZuid in Zuid. ArtZuid verzorgt de inhoudelijke communicatie en marketing. Beeldenboulevard IJburg wordt hierin meegenomen als satellietproject van ArtZuid.

Het idee is om de kleurrijke beelden, die ongeveer 3,5 meter hoog zijn, te plaatsen op die locaties waar de zijstraten van de Bert Haanstrakade de 'IJburgboulevard" 'aanraken'. Dit zal zorgen voor maximale exposure, en minimale (potentiele) uitzichtbelemmering.  

Het project zal een aanleiding zijn om met IJburgers het gesprek aan te gaan. Wat wil IJburg met kunst in de openbare ruimte? Is dit project een vervolg waard in samenwerking met Art Zuid? Wordt er een IJburgse variant ontwikkeld? Worden nieuwe definitieve locaties gezocht voor kunst in de openbare ruimte?

Gewenst resultaat Realisatie beeldenboulevard
Bijdrage aan de prioriteiten: )
Hoort bij doelstelling IJburg op de Kaart (?)
Financiƫle dekking:
  • Gebiedsbudget: 25.000,00 - Een deel van dit project zal worden gefinancierd uit Gebiedsplan- geld; daarnaast zijn reeds contacten gelegd met het AFK voor co-finaciering.
  • Extern fonds: 20.000,00 - Een deel van dit project zal worden gefinancierd uit Gebiedsplan- geld; daarnaast zijn reeds contacten gelegd met het AFK voor co-finaciering.

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

Maureen Linthout

Project niet gerealiseerd

Bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK) is co-financiering aangevraagd voor dit project. Dat is niet toegewezen. Daarom kan dit project niet worden uitgevoerd.
7-sep.-2017 16:09

Fred Scheepmaker

Project niet gerealiseerd

Bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK) is co-financiering aangevraagd voor dit project. Dat is niet toegewezen. Daarom kan dit project niet worden uitgevoerd.
29-jan.-2018 13:32
2 reacties

Marianne Boer

Ja: Het stimuleert meer inhoud van mogelijkheden, zoals kunst en geestelijke beleving.
18-nov.-2016 21:28

Mara de Vries

Nee. Want wat is er mooier dan puur natuur?? Waarom moet dat verstoord door een "kunst"werk, zoals een stapel schrootstoelen? Ergenis genoeg daarover bij de vuilcontainers of langs de straat. Gratis! Moet ik meebetalen aan bewust geplaatste ergenis objecten, die deze prachtige kustlijn gaan verpeste Lees meer
20-jan.-2018 15:11
Wil je reageren? Meld je dan aan.