Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Projectvoorstel voor gebiedsplan 2017

Behoud Boerderij op IJburg OP en voor IJburg

Geplaatst op 20 september 2016, 09:51 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Op basis van de bestuurlijke discussie in het Algemeen Bestuur van Stadsdeel Oost op 6 december 2016, is besloten om de Boerderij op te nemen in het gebiedsplan, te vinden onder de projectitel 'Boerderij op IJburg'.

De Boerderij op IJburg is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op IJburg. Meer dan 500 bewoners per week bezoeken de Boerderij, volgen lessen over dieren en de natuur en nemen deel aan de gratis buurtactiviteiten. De Boerderij is een ontmoetingsplaats voor IJburgers, waar vele buurtbewoners zich ook inzetten als vrijwilliger in de verzorging van de dieren, de moestuin en tijdens de bekende Thee op Zondag. Niet voor niets werd de organisatie van de Boerderij uitgroepen tot "IJburger van het jaar" in 2015.

Het voortbestaan van de Boerderij is nog steeds in gevaar door de wens van de centrale stad om op het terrein van de Boerderij een tennishal te bouwen. De enige plek waar kinderen in contact kunnen komen met dieren, zou daarvoor moeten verdwijnen van IJburg. Er is mogelijk een alternatief in Diemen, maar dat is nog zeer onzeker. Het huidige contract loopt nog slechts 8 maanden, de organisatie en alle betrokkenen verkeren permanent in onzekerheid.

Het stadsdeel zou zich hard moeten maken voor het behoud van de Boerderij OP IJburg door aan te dringen bij de centrale stad op een oplossing op het eiland zelf en actief de wens van de bewoners uit te voeren (4000 handtekeningen voor het behoud van de Boerderij in 2015 en tevens 90 procent van de directe omwonenden die liever de Boerderij houden dan een tennishal krijgen). Dit kan door vanuit de bestuurscommissie zich hard te maken voor behoud richting de centrale stad, de Boerderij organisatie te ondersteunen met middelen om tot een goede planvorming te komen voor behoud danwel verhuizing binnen de grenzen van IJburg.

Idee
Illustration
 

Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Voorzieningen uitbreiden (?)
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 60 reacties

Anette Bosma

di 27 september 2016 17:58
Ja: De boerderij is te waardevol om te laten verdwijnen en verdient een vaste plek!

Sandra Hueber

za 1 oktober 2016 15:43
Ja: Dit project is zo vanuit de community opgebouwd en dient zoveel mensen op Ijburg. Het verdient een blijvende plek op Ijburg.

Paul Engel

ma 3 oktober 2016 06:15
Ja: In het jargon: een prachtig voorbeeld van meervoudige waardecreatie!

Machteld Wentzel

wo 19 oktober 2016 23:00
Ja

anouk koeman

zo 30 oktober 2016 11:53
Ja: `Ik heb net een zaterdagmiddag doorgebracht op de boerderij en 't is een bijzonder project en een pracht locatie voor de allerkleinste tot aan pubers, ik als senior heb genoten van een kopje thee, een verrukkelijk zonnetje en 't enthousiasme van de kinderen.