Paul Engel

Bewoner
Wie is Paul?
Mijn vrouw Nanda en ik wonen sinds april 2008 op IJburg. Wij wonen hier met onze twee plus twee kinderen. De kinderen van Nanda studeren in Amsterdam en zijn soms bij ons en soms ook niet. Mijn kinderen wonen bij hun moeder in het Gooi en gaan daar ook naar de middelbare school. Ze zijn elke vrijdag bij ons op IJburg, en een keer in de twee weken, het hele weekend.

Ik werk als organisatieadviseur. Samen met een 12-tal collega's hebben we een bureau dat Van Vieren heet. Ons kantoor staat in Hilversum, maar ik werk van huis uit. Ondanks het feit dat we een echt bureau zijn, voel ik me ook ZZP-er.

Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij IJburgDroomt en ik heb me altijd verbaasd over de sprankelende, kleurrijke en energieke mensen die ik in onze wijk tegenkom. Ik zie hoe het meshwerk dat we creëren, mensen en initiatieven met elkaar verbindt. We dromen maar zijn ook in staat iets te doen. We ontmoeten, organiseren en hebben plezier, maar we blijken ook in staat om te leren. We hebben iets te pakken dat echt van waarde is.

Ik vind het leuk om te merken dat IJburgDroomt iets toevoegt aan de buurt. Tegelijkertijd blijkt dit experiment voor het Stadsdeel van waarde zijn. Het is een voorbeeld van eigentijds burgerparticipatie, waarbij bewoners, bedrijven en overheid samen verantwoordelijkheid nemen voor wat zich in een wijk afspeelt. We moeten er immers samen iets van maken.
Mijn werk en hobbies
Organizational Change Project- and programme management Social innovation
Mijn expertise
Ik heb via mijn werk contact met het platform Kracht in Nederland. Zij zetten zich in voor de MAEX.
Verder kan ik bijdragen vanuit het platform IJburgDroomt IjburgDoet en het Learning Lab In de Buurt van Geluk.
Mijn mogelijkheden
Wat ik graag aanbied is een zogenaamde Versnellingskamer. Dit zijn 1, 2 of 3 avonden, waarin we met een kleine groep, een initiatief helemaal uitwerken: wat is het idee, wat komt daar bij kijken, wie gaan we betrekken, hoeveel tijd en geld is er nodig, hoe gaan we het organiseren enz? Kortom, we zetten met elkaar een haalbaar, realistisch plan van aanpak op en vinden de mensen die het kunnen helpen uitvoeren.
Relevante ervaring
Als organisatieadviseur help ik organisaties met het professionaliseren van project- en programmamanagement. Daarbij maken wij gebruik van de methodiek Projectmatig Creëren - waarin niet de structuur maar de mensen centraal staan.

Daarnaast ben ik ingevoerd in werkwijze als Theory U, World Cafes, Creativiteitssessies ed
Organisaties van Paul
Organisaties waaraan Paul verbonden is
Projecten waarvoor Paul contactpersoon is
Projecten waaraan Paul bijdraagt
Activiteiten van Paul
Wensen van Paul
Berichten van Paul
Locaties van Paul
Bekijk Paul Engel ook in