Projectvoorstel voor gebiedsplan 2017
Idee

Nieuwe velden voor voetbal- en hockeyclub

Geplaatst op 2 september 2016, 13:05 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
De wachtlijsten voor de sportclubds in het Diemerpark zijn fors en dat leidt logischerwijs tot de wens bij de clubs om verder uit te breiden. Er zijn in het Diemerpark meerdere gebuiksfuncties met ruimteclaims. Het stadsdeel is daarom voornemens alle belangen in één keer tegen het licht te houden, zodat een afweging gemaakt kan worden. Dit wordt in het gebiedsplan opgenomen onder het project 'Toekomst van het Diemerpark'.

LEES VERDER: Toekomst van het Diemerpark

De wijkanalyse geeft duidelijk aan dat goed gekeken moet worden naar voorzieningen voor de opgroeiende jeugd op IJburg. Dat is zo voor het huidige IJburg, en zal alleen maar meer toenemen met de start van de uitvoering van IJburg fase II.

Op dit moment kampen voetbal- en hockeyclub nog steeds met enorme wachtlijsten. Zo erg zelfs, dat opname in de wachtlijsten op gegeven moment gestopt is. Voor de gelukkigen die wel lid hebben kunnen worden is de druk op de velden nu al enorm groot. Wil je wat meer trainen of een oefenwedstrijd organiseren, dan kan dat niet vanwege ruimtegebrek. Maar het allerbelangrijkste is dat we snel meer sportvelden krijgen zodat we honderden kinderen van de wachtlijsten kunnen laten sporten.

Het is dan ook verbazingwekkend dat nieuwe velden niet zijn opgenomen in het wijkplan. Immers, nieuwe velden zijn ook een duurzame investering, omdat ze door alle leeftijden gebruikt kunnen worden. Met het opschuiven van de gemiddelde leeftijd op IJburg zullen de velden straks door een groter aandeel oudere jeugd en volwassenen gebruikt kunnen worden.

Het Diemerpark (de locatie van Sportpark IJburg) is groot genoeg om de door de bewoners van IJburg gewenste functies te ondersteunen. Sport, natuur, strand, het kan en past allemaal prima. 

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen, Jongeren, 11-22 jaar
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
29 reacties

Tijs Timmerman

Ja
wo 28 september 2016 14:35

Paul Engel

Ja: Er komen alleen maar kinderen bij op Ijburg, en straks nog een groep van circa 320 jongeren en stsgushouders. Een uitbreiding van de sportvelden lijkt mij zeer wenselijk.
ma 3 oktober 2016 06:18

bericht verwijderd

Camiel Braun

Nee: Misschien moet er ook naar andere sporten gekeken worden.
zo 9 oktober 2016 11:16

T.J.J. van Dijk

Ja: Ja, al vraag ik me af of het niet ook gunstig is om speedsoccerbanen aan te leggen (waar ik graag mee wil helpen/investeren/realiseren). Er is ook een grote groep spotliefhebbers die niet perse in clubverband willen trainen/spelen, maar toch (incidenteel/structureel) gebruik willen maken van sportve Lees meer
ma 21 november 2016 22:39
Wil je reageren? Meld je dan aan.