Project in gebiedsplan 2017

Toekomst van het Diemerpark

Geplaatst op 18 oktober 2016, 16:26 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Het Diemerpark is in korte tijd een gewilde plek voor verschillende gebruikers geworden. Deze voormalige vuilstortplaats is nu een ecologisch bijzonder park. Er zijn twee grote sportclubs, een stadsstrand en er wordt hier gewandeld, gefietst, gesport en de hond uitgelaten. Ook zijn er evenementen en het park is een verbindingsroute tussen IJburg en Diemen.

In het verleden zijn rond de besluitvorming over het Diemerpark de belangen tussen verschillende gebruikers sterk gepolariseerd en gepolitiseerd. De sportverenigingen geven nu aan verdere uitbreiding van de velden in het Diemerpark te wensen, aangezien de wachtlijsten onverminderd groot zijn. Ook andere gebruikers hebben uiteenlopende wensen ten aanzien van het gebruik van het park. Aanleiding voor stadsdeel Oost een brede belangenafweging te organiseren, waarbij een zo divers mogelijke groep bewoners betrokken wordt in het besluitvormingsproces. Doel hiervan is te komen tot een besluit dat gebaseerd is op meer consensus en betere oplossingen voor de verschillende gebruikersgroepen.

Gewenst resultaat 
Breed gedragen advies aan gemeenteraad ten aanzien van de toekomst van het Diemerpark.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Innovatie van samenwerking (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Maureen Linthout

Project achter op planning

Het heeft enige tijd geduurd voor dit project uit de startblokken komt. Het ziet er naar uit dat dat dit najaar wel gaat gebeuren.
0
Open de update in eigen pagina

Pam Roos ten Barge


De laatste twee maanden van 2017 heeft stadsdeel Oost met belanghebbenden een proces doorlopen over de inrichting en het gebruik van het Diemerpark. Hierbij is gebruik gemaakt van de consent-methode. Deze methode biedt een structuur voor een gelijkwaardig gesprek over een vraagstuk en voor het nemen... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Kees Lakerveld

vr 30 december 2016 20:28
De inkt van het bestemmingsplan voor het Diemerpark is nog niet droog en de huidige inrichting van het sportterrein is ook nog maar tijdelijk.
Vóórdat er alweer nieuwe dingen bedacht worden, lijkt het mij verstandig om eerst de recente ontwikkelingen (zoals de komst van nieuwe plastic voetbal- en ho... lees meer