Wens

Meer IJburgers adopteren een afvalcontainer

Woon- en leefomgeving > Schoonhouden
Geplaatst op 27 februari 2014, 17:21 uur
Het project 'Adopteer een afvalcontainer' is een goot succes in de oudere buurten van Amsterdam Oost. In de Transvaalbuurt zijn bijvoorbeeld bijna 80% van alle containers geadopteerd door buurtbewoners. Bewoners houden de bak schoon en krijgen de mogelijkheid om bij een verstopping deze zelf te verhelpen. Daarnaast hebben ze een direct lijntje met de afdeling Schoon van het stadsdeel, zodat het stadsdeel snel en adequaat actie kan ondernemen. Dit scheelt geld en draagt bij aan een schonere buurt.

Een mooie neveneffect van dit project is dat het bewoners in hun buurt betrekt bij hun directe leefomgeving en ook zorgt voor nieuwe contacten en verbanden in de buurt.

Inmiddels kan iedereen makkelijk een container adopteren via de website: www.adopteereenafvalcontainer.nl. We zien daar dat er op IJburg nog heel wat containers niet geadopteerd zijn. Dit project is een mooie eerste stap in het zelf meer eigenaar worden van je directe omgeving en kan voor veel buurtbewoners ook een eerste stap zijn in het actief worden in hun buurt.
Mensen die deze wens delen: 5
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit: