Wens

De bakstenen bruggen van IJburg terugbrengen in de oorspronkelijke staat

Woon- en leefomgeving > Onderhoud van wegen en parken
Geplaatst op 3 september 2014, 17:30 uur
Steeds meer van onze schitterende bakstenen bruggen hebben in de loop der jaren schade opgelopen en zijn opgelapt met platen geperst hout. Dat oogt triest, armoedig, is IJburg onwaardig, en zeker als die platen ook nog eens uit elkaar beginnen te vallen, zoals dat onderhand op veel plekken gebeurt. De verdwenen bakstenen vervangen door een soort grote tegels, wat hier en daar ook is gedaan, is ook geen bijster charmante oplossing.
Mensen die deze wens delen: 5
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
3 reacties

Paul Engel

vr 5 september 2014 11:56
He Joris, ik meen te hebben gezien dat de bruggen stilletjes aan wel gerepareerd worden. De brug bij jullie huis lijkt iig opnieuw te zijn gevoegd. Ik kan me echter niet herinneren dat hierover breed wordt gecommuniceerd. Ik zal het bericht in de Brug wel gewoon gemist hebben :-)

Joris Vermeulen

ma 8 september 2014 21:56
Ha Paul, de brug hier om de hoek is voorzien van de grote tegels waar ik het hierboven over heb, die platter zijn, anders van structuur en kleur dan de oorspronkelijke bakstenen. Niet zo lelijk als die platen geperst hout, maar misschien ook wel treuriger, omdat het erop lijkt dat er hiermee de komen... lees meer

Joris Vermeulen

ma 2 maart 2015 21:52
Hallo allemaal,
Hierover het stadsdeel/de stad maar benaderen.
Of is een andere route beter?
Tot horens,
Joris