Wens

"Permacultuur bewonerstuin" op IJburg

Woon- en leefomgeving > Onderhoud van wegen en parken
Geplaatst op 10 maart 2014, 22:01 uur
Permacultuur is sinds enkele decennia aan een internationale opmars bezig: bron: pacific-edge.info/2007/07/a-short-and-incomplete-history-of-permaculture.

Met een "bewonerstuin" die gebaseerd is op de principes van permacultuur, kan IJburg zich profileren als vooruitstrevende en groene woon- en leefomgeving.

Er is veel braakliggend terrein, dat hiervoor gebruikt kan worden. Ongetwijfeld zijn er veel bewoners te vinden die zich de principes van permacultuur eigen willen maken en de bewonerstuin willen onderhouden. Deze kennis kan ook gedeeld worden met de diverse scholen op IJburg.

Permacultuur gaat veel verder dan de klassieke moestuin. Het is een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt. Het kan uitstekend worden gebruikt voor voedselproductie. Het brengt (veelal meerjarige) gewassen die elkaar versterken bij elkaar, waardoor het systeem sterker wordt, en bijvoorbeeld minder gevoelig is voor ziekten.

Zie ook: nl.wikipedia.org/wiki/Permacultuur
Mensen die deze wens delen: 16
Aantal helpers: 6
Aantal trekkers: 1
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
2 reacties

N. Tayfun Yalcin

do 8 mei 2014 09:55
My dream is to transform Ijburg. There is an example in Davis, California. It is called Village Homes(www.villagehomesdavis.org/). There is an introduction video on this with Geoff Lawton(www.geofflawton.com). After you login, please watch the video Food Forest Suburb. Thanks

Luc Glasbeek

vr 9 mei 2014 14:04
Thanks Tayfun!
I've just sent you an email, hoping we can have a quick coffee & chat.
cheers
Luc