Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project
Lopend

Deep Map IJburg

Geplaatst op 27 oktober 2022, 11:00 uur
Illustration

Wij doen een onderzoek voor het participatieteam van IJburg en de gemeente. We proberen verhalen te verzamelen van bewoners over het leven op IJburg. We zijn benieuwd naar: 

  • Jullie emoties bij bepaalde plekken op IJburg, 
  • Wat jullie waarderen op IJburg
  • Hoe het is om daar te wonen 

Deze verhalen willen wij bundelen en er een visualisatie van maken voor de gemeente en de ontwikkeling van Strandeiland.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via ons e-mail adres onderaan deze pagina!

Toelichting

IJburg bestaat nu 20 jaar. Het is dus al meer dan 20 jaar geleden dat planologen en ontwerpers van de gemeente het stedenbouwkundig plan van IJburg uitrolden. Sinds dit stedenbouwkundig plan hebben de bewoners van IJburg meer betekenis gegeven aan de straten, pleintjes en parken van IJburg. Jullie hebben als het waren extra lagen aan deze stedenbouwkundige kaart toegevoegd. Het is onze opdracht om samen met jullie deze diepere laag te visualiseren. 

Dit is ook relevant voor de ontwikkeling voor strandeiland, omdat die nu ongeveer op dezelfde plek is als IJburg ruim 20 jaar geleden. Planologen en ontwerpers kunnen dan dus leren over het verschil van hoe een plek is ontworpen en hoe een plek wordt beleefd.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Een visualisatie, gemaakt met IJburgers en gemeente-ambtenaren.
Deel dit: