Project in gebiedsplan 2019

De Groene Loper van IJburg

Geplaatst op 7 oktober 2018, 13:14 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
In 2019 start een onderzoek naar de mogelijkheden rondom dit voorstel.

IJburg is een eiland dat de komende tijd een enorme ontwikkeling doormaakt. Met de komst van het Centrumeiland en daarna het Strandeiland wordt IJburg een van de grootste en duurzaamste wijken van Amsterdam. Tram 26 verbindt de stad met het Zeeburgereiland en IJburg: de entree waarvan we als IJburger willen dat het de uitstraling heeft van een gebied vol ruimte en groen. Om de allure van IJburg te vergroten en de uitstraling van deze groene en duurzame wijk kracht bij te zetten, willen we door middel van inzaaien een groene trambaan realiseren, met langs de trottoirs van de IJburglaan mooie plantenbakken met winterharde beplanting; bakken die door de buurt kunnen worden geadopteerd en onderhouden.

Toelichting

Met de realisatie van het vergroenen van de IJburglaan vervullen wij de laatste wens van een bewoonster van de  IJburglaan, Wil van de Pol, (1938 -2018) in memoriam. 

Namens Wil zijn Angelique en Djadi initiatiefnemers van dit plan. 

Gewenst resultaat 
Vanaf de Zuiderzeeweg zien we een groene trambaan (natuurlijk en duurzaam) die wordt ingezaaid en eindigt bij de eindhalte van tram 26 en meegroeit in de toekomst richting Centrumeiland en Strandeiland.
Naast de trambaan staan plantenbakken die door de buurt kunnen worden geadopteerd met planten die in de zomer en winter het buitenkarakter van IJburg benadrukken. De bewoners van de IJburglaan kijken uit op een groene loper door hun straat en zijn er trots op.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Groen in de buurt (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Patricia Song

Anders

Dit project wordt vanuit het gebiedsteam ondersteund. Door de komende veranderingen in mobiliteit en de infrastructuur heeft dit echter grote budgettaire eisen. Er wordt getracht om dit binnen de stedelijke organisaties op de agenda's te krijgen.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 179 reacties

Karin Van den Heuvel

wo 21 november 2018 14:29
Ja

Sjoerd Vellenga

wo 21 november 2018 19:19
Ja

Stefan Carpentier

wo 21 november 2018 20:12
Ja

Jeroen Overweel

vr 23 november 2018 11:58
Ja: Idd bij de Hortus als mooi voorbeeld. Foto boven is in Den Haag trouwens, waar dat inderdaad veel gedaan is.

Melanie Nobel

di 8 oktober 2019 11:24
Is er een indicatie hoe lang het duurt om deze budget aanvragen daadwerkelijk bij de stedelijke organisaties op de agenda te krijgen?