Project
Lopend

Warm Welkom SET

Geplaatst op 24 april 2018, 12:20 uur

Op 29 mei 2018 hebben 180 jonge nieuwe IJburgers de sleutel van hun woning in het pand SET Amsterdam (kavel 13A) gekregen. Om deze jonge mensen te ondersteunen en ze sneller hun weg te laten vinden in de wijk heeft een groep buurtbewoners de handen ineengeslagen om 'een welkom' te organiseren.  Hieronder vindt u een korte samenvatting van de activiteiten. Als u zelf een idee hebt of als u zich wilt aansluiten bij een of meer van de geplande activiteiten stuur dan een bericht naar activiteit@set-ijburg.nl.

Toelichting

Welkomstprogramma Warm Welkom:

Een welkomstgebaar

Hoe fijn is het als je op het moment dat je je sleutel krijgt van je nieuwe woning een bosje bloemen krijgt, een lief kaartje, en een korte ontmoeting met je nieuwe buren.
- Op 29 mei op de deuren van de woningen een door IJburgse basisschool-leerlingen gemaakte welkomst-tekening ophangen met de naam van de nieuwe bewoner erop (“Welkom Ahmed, leuk dat je onze buurman wordt”, Lianne 9 jaar).
- Een welkomsttasje met eerste informatie over de wijk en een welkomstkadootje.
- Een uitnodiging om in de tijdelijke weggeefwinkel/markt spullen voor je nieuwe woning te halen en ‘oude buren’ te kunnen ontmoeten.

Weggeefwinkel

In juni is een tijdelijke weggeefwinkel geopend in de ontmoetingsruimte van SET. In de tijdelijke winkel staat huisraad (keukenspullen, meubels, woonaccessoires en alle andere zaken waarmee je een huis kunt inrichten) en een koffie/thee hoek waar je even met wat buren kan praten. Naast een 'winkel' is er een digitaal vraag en aanbod  (zie home www.set-ijburg.nl).  

Weggeefmarkt

Op zaterdag 2 juni is er een Weggeefmarkt in en rondom SET gehouden voor iedere IJburger. Niet alleen om spullen van eigenaar te laten wisselen maar ook om eerste ontmoetingen op gang te brengen. 

Waarom?

De activiteiten zijn bedoeld om alle jongeren meteen vanaf de eerste dag welkom te heten op IJburg, de eerste ontmoetingen met hun buren mogelijk te maken en ze te ondersteunen bij het inrichten van hun huis. Daarmee ondersteunen de activiteiten een snelle en duurzame integratie.

Meedoen?

Als u zelf een idee hebt dat u met, voor en door de jongeren in SET zou willen ontwikklen of als u zich wilt aansluiten bij een of meer van de geplande activiteiten stuur dan een bericht naar buurt@set-ijburg.nl

Huisraad inleveren?

Heeft u overbodige huisraad en wilt u dat doneren? Op dit moment is er vooral nog behoefte aan fietsen, sportspullen (voetballen), koelkasten, keukenspullen (geen los serviesgoed, wel pannen, waterkokers, koffoezetapparaten, kookplaten e.a.), kleine bijzettafels (IKEA), kleine bankjes (IKEA) en eenpersoons (complete) bedden. 

Gewenst resultaat ontmoeting, verbinding, bijdragen aan duurzame integratie van nieuwkomers
Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Ellen Weers

Een warm welkom: wat een warm initiatief! Tientallen IJburgse bewoners stellen echt actief hun vrije tijd, creativiteit en spullen beschikbaar om hun nieuwe buurtgenoten, soms met een heftig vluchtverleden, welkom te heten op IJburg. En vergeten daarbij niet dat er ook andere bewoners zijn die blij Lees meer
ma 30 april 2018 16:41

Sonya Wilson

Altijd leuk om te helpen!
do 30 augustus 2018 18:07
Wil je reageren? Meld je dan aan.