Dit project is afgerond
Project

Expeditie IJburg Rijker

Geplaatst op 9 oktober 2017, 10:46 uur

De gemeente Amsterdam staat voor een grote opgave. Er moeten 5000 jongeren en statushouders opgevangen en gehuisvest worden in de stad. Het is een ingewikkelde puzzel waarbij gemeente, samenwerkingspartners, bewoners en ondernemers samenwerken om de puzzel samen op te lossen. Zo ook op IJburg, waar besloten is zo’n 180 jongeren en statushouders te huisvesten op een nog te bouwen complex op Kavel 13a.

De belangen van de betrokken partijen staan soms haaks op elkaar. Het gaat om een landelijk vraagstuk waar Amsterdam zijn verplichtingen in moet nakomen. Bewoners en ondernemers bekijken de zaak vanuit lokaal perspectief. Wat betekent de komst van deze groep voor mijn gezin, onze straat of deze buurt?

Hoe zorgen wij er met elkaar voor dat deze groep nieuwe bewoners zo goed mogelijk ingepast wordt in de wijk? Dit initiatief heeft de naam Expeditie IJburg Rijker meegekregen.

Met Expeditie IJburg Rijker publiceren we 8 korte filmpjes en organiseren we een premiere moment daaromheen waarin ruimte is om met elkaar het gesprek aan te gaan. We organiseren met IJburgDroomt-IJburgDoet een speciale bijeenkomst op 16 november die volledig in het teken staat van mensen en initiatieven die een bijdrage willen leveren aan de komst van jongeren en statushouders naar IJburg. Ook openen we een online platform (gelinkt aan Hallo IJburg) waar bewoners en andere belangstellenden informatie kunnen vinden.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Klaar
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jeroen van Kemenade


Episode 1 van Expeditie IJburg Rijker is af! Eerste aflevering in een serie van 8 korte filmpjes over de komst van jongeren en statushouders naar IJburg. Op 16 november is er een speciale bijeenkomst van IJburgDroomt-IJburgDoet over Expeditie IJburg Rijker. Iedereen met initiatieven of die een bijdr...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jeroen van Kemenade


Episode 2 van Expeditie IJburg Rijker is af! De tweede aflevering in een serie van 8 korte filmpjes over de komst van jongeren en statushouders naar IJburg. Episode 2 van de Expeditie IJburg Rijker ging afgelopen dinsdag 6 februari in premiere in de FlexBieb tijdens de Meet-Up Kavel 13.

Kijk hier vo...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina