Project in gebiedsplan 2017   

Joris Ivensplein; Speelpleinen verbeteren

A
Geplaatst op 28 oktober 16, 14:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland ARGUMENTATIE: Belangrijk onderdeel van verbetering Joris Ivensplein.

Sinds de placegame van maart 2016 is het verbeteren van de school- en speelpleinen een belangrijk item binnen de integrale aanpak van het Joris Ivensplein. De speelpleinen op het JI plein bestaan uit een kleuterplein voor de Neptunusschool en speelgedeelte voor de grotere kinderen op het plein zelf. Er wordt sinds 2016 stap voor stap gewerkt aan het uitwerken van deze verbeteringen. Daarin wordt meegenomen dat de twee speelpleinen als beeldbepalende open ruimtes op het JI plein op elkaar aansluiten, zowel fysiek als inhoudelijk. Ook de verbinding van het Joris Ivensplein met het winkelcentrum wordt meegenomen in deze ontwikkeling.

Inclusief het realiseren van een aantrekkelijk speelobject.

Gewenst resultaat - Kleuterplein heringericht met uitdagende speelaanleidingen en groen
- Speelplein heringericht met uitdagende speelaanleidingen en groen
- Verbinding met winkelcentrum in ontwerp
Bijdrage aan de prioriteiten: )
Hoort bij doelstelling Integrale aanpak Joris Ivensplein (en omgeving) (?)
Financiƫle dekking:
  • Gebiedsbudget: 100.000,00 - Gebiedsplanbudget, verdelen over de verschillende projecten op en om het Joris Ivensplein ntb.

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

1 project-update

Fred Scheepmaker

Anders

Er is in de loop van 2017 een projectteam opgericht dat zich bezighoudt met het Joris Ivensplein. De deelprojecten uit het gebiedsplan 2017 die betrekking hebben op het Joris Ivensplein en directe omgeving worden integraal opgepakt, in overleg met bewoners, ondernemers en professionals. De (fysieke)...

Lees meer
29-jan-2018 13:31