Projectvoorstel voor gebiedsplan 2017   

Minimawinkel op IJburg

V
Geplaatst op 15 september 16, 20:10 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland, maar is niet opgenomen

ARGUMENTATIE: In het project 'Verkenning Armoede' wordt de behoefte rondom armoede op IJburg verhelderd. De uitkomsten geven richting aan de inzet die verder nodig is. Dit projectvoorstel wordt daarin meegenomen.

De schuldenproblematiek in Amsterdam ligt gevoelig hoog en naar aanleiding hiervan is mijn idee ontstaan om een Minima winkel op IJburg te inititieren.

Op mijn vraag waarom er geen voedselbank op IJburg was, kreeg ik te horen dat er te weinig aanmeldingen waren. (minstens 100 aanmeldingen en er waren er maar 40) Om naar een voedselbank te gaan die niet bij jou in de buurt ligt heb je vaak geld nodig voor het openbaar vervoer of fiets. Vaak hebben mensen en deze situaties daar geen geld voor, geen fiets en dus geen voedselbank. Vaak heb je geen keus bij de voedselbank, wat er ligt dat moet je nemen. En dan krijg je de vraag? Hebben mensen in deze problematiek wel een keus? Mijn antwoord is JA!! Namelijk de Minima winkel.

De Minima winkel biedt hulp aan degenen die door welke omstandigheden dan ook het niet breed hebben. De producten die worden aangeboden in de Minima winkel liggen ver onder de inkoopprijs en waarschijnlijk met een houdbaarheid tot 6 maanden. Ik wil graag een samenwerking aangaan met schuldhulpverleners en andere instanties om de bewustwording van het omgaan met geld aan de kaart te brengen.

Schulden en problemen kan iedereen krijgen maar daar weten we niet altijd even goed mee om te gaan. Uiteindelijk krijgt ieder individu een nieuwe kans in het leven, hetzij verslaafden, alcoholisten, moeders/vaders je kan het allemaal verzinnen. De mensen die aangemeld worden leren bewuster met hun geld om te gaan en komen hopelijk niet meer in deze situaties terecht. En ik hoop dat deze Minima winkel het leven wat aangenamer maakt!

 

E-mailadres
cpanka31@gmail.com
Bijdrage aan de prioriteiten: )
Financiƫle dekking:
  • Stadsdeel: 10.000,00 - Voor de vaste lasten en inkoop van producten.

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

10 reacties

Claudia Panka

@Jan Trommelen , er waren maar 40 aanmeldingen maar veel meer mensen aangemeld bij SHV.
20-sep.-2016 21:56

Claudia Panka

Ja
20-sep.-2016 21:56

Paul Engel

Ja: Het lijkt mij de moeite waard om dit uit te zoeken. IJburg is een prachtig eiland (zeker in de zomer) maar niet iedereen is hier gelukkig. Armoede en schulden blijven vaak verborgen. Een winkel ter ondersteuning van de kwetsbaren zou daarom een goede aanvulling zijn op het huidige aanbod.
3-okt.-2016 06:22

Marinus Knulst

Ja
29-okt.-2016 12:51

David Snijders

Ja: De gemiddelde huur ligt relatief hoog op IJburg (want grote, nieuwe huizen) waardoor er minder geld overblijft voor de dagelijkse boodschappen. Daarom is het goed dat dit er komt, als er voldoende behoefte aan is.
4-nov.-2016 16:12
Wil je reageren? Meld je dan aan.
Deelnemers

Ghalia Jando

Ik wil deelnemen
Relevante cijfers voor dit project
(bron: Gemeente Amsterdam)