Persoon

Mireille de Ruiter

wie is Mireille?
gezin met oudere kinderen
werk en hobbies
Placemaking, community-building, coach en trainer cultureel ondernemen, zakelijk leider
Hobby's: lezen, films kijken, paardrijden, watersport, fietsen, koken en helemaal niks doen.....
omgeving
Prettige omgeving maar veel bakstenen, beperkt uitzicht. Ik zou de omgeving willen vergroenen en meer ontmoetingsplaatsen creëren.
de droom van Mireille
Een wijk die groen, sociaal, creatief en duurzaam is. Een wijk waar steeds meer (betaald) werk en leerwerk-plekken in de wijk worden gecreëerd zodat er een mooie sociale en duurzame lokale woon-werk omgeving groeit. Een wijk waar in samenwerking met de lokale overheid ruimte is (en blijft!) voor sociale en economische experimenten (zoals tiny houses, alternatief geld, samenwerking formele en informele zorgcircuit e.a.). Positieve ervaring is dat er op Hallo IJburg een waar 'kapitaal' aan positieve deskundige en actieve mensen en ideeën geplaatst staat en dat er sinds de start van IJburg al heel veel in onze wijk gerealiseerd is i.s.m. de lokale overheid, de buurtinitiatieven, ondernemers en corporaties.
Zorgelijk is dat we elkaar toch vaak niet weten te vinden en dat er een grote groep blijft die niet meedoet aan dit platform en zo dus ook allerlei mogelijkheden en kansen mist. Jammer is ook dat initiatieven soms als een nachtkaars uitgaan omdat er maar weinig mensen te vinden zijn die de kar willen en kunnen trekken.
expertise
adviseren en trainen (cultureel en klein) ondernemerschap, interim zakelijk leiding en projectleiding, community-arts, creative- producing, conceptontwikkeling, administratie, participatie projecten opzetten en begeleiden, network-building, placemaking,
cross-over en mullti-disciplinaire projecten (kunst, welzijn, wetenschap, ondernemerschap).
Mijn mogelijkheden
Ik ben een verbinder, een bruggenbouwer.
Beschikbaar als projectleider, zakelijk leider, adviseur, community builder en facilitator.
Relevante ervaring
Ja ik heb ongeveer 25 jaar ervaring. CV en/of profiel is online te vinden en op te vragen.
Mijn duurzame maatregelen
Wij hebben dubbel glas, vloerverwarming en een warmteterugwinningsinstallatie. We douchen niet elke dag en doen altijd het licht uit. De vloerverwarming is per dag geprogrammeerd, op maat. We stoken niet hoger dan 19 graden. Onze tuin is bewust een beetje wild met eetbaar groen en fruit en daarmee gastvrij voor vogels, egeltjes en insecten.
Mijn duurzame dromen
Het liefst zouden we stap voor stap zelfvoorzienend worden qua energie.
email: - log in om het emailadres te zien -
Organisaties beheerd door Mireille

Warm Welkom SET

Organisaties waaraan Mireille verbonden is

Gemeente Amsterdam | Team SET IJburg