organisatie

For Essence

Onderneming

For Essence biedt coachingssessies en –trajecten waarbij paarden worden gebruikt om snel bij de kern te komen en zo een verandering van binnenuit op gang te brengen.


Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren. Het zijn bijzonder sensitieve dieren. Deze eigenschap gebruiken ze om in een kudde met elkaar te communiceren. Als er gevaar dreigt en één paard voelt het, dan voelt de hele kudde het. Ze spiegelen het ook naar elkaar waardoor ze samen kunnen vluchten.


Als je als mens bij paarden in de bak staat, dan zal het paard jou ook zien als onderdeel van zijn kudde. Het paard zal dan ook spiegelen wat er in jou leeft, ook als dat onbewust is of gebeurtenissen betreft die al lang geleden hebben plaatsgevonden.


Het paard is gericht op heelheid en leeft in het hier en nu. Je kunt met een gerichte vraag komen, maar de insteek kan ook zijn om het paard te laten komen met welk stuk in jou de meeste heling nodig heeft. Een paardencoachsessie werkt interactief. Het paard zal dan ook voortdurend reageren op hetgeen jij je ter plaatse realiseert, voelt of vertelt, waardoor de sessie richting krijgt.


Binnen de paardencoaching heb ik me gespecialiseerd in emotieregulering, het intrapsychische aspect (wat zich ook kan uiten in ziektes) en familie-opstellingen met paarden, aangezien de familiebanden vaak een grote rol spelen.


Meer informatie over mijn werkwijze kun je ook vinden op www.foressence.nl

Illustration
 
Deel dit: