organisatie

PIT, Praktijk voor Integratieve Therapie

Onderneming

Loopt het even niet zo lekker? Gaan dingen niet zoals je wil? Heb je het gevoel dat je meer uit je leven kunt halen dan dat je nu doet? Dan is Counselling misschien wat voor jou.

Wat is integratieve therapie?
Integratieve Therapie is een actieve manier van werken aan je eigen vraagstukken. Hiervoor maak je gebruik van diverse werkvormen, waarmee je stapje voor stapje inzichten krijgt in jezelf en je leert de verbinding met jezelf te herstellen. Op verschillende manieren kijk je naar manieren waarmee je los kan komen van oude programma’s, patronen en verhalen. En hoe je vooruit kan en het verleden achter je kan laten. Op deze manier kun je zelf groeien en mooie diepe inzichten krijgen.

Wat is Counselling precies?
Counseling is een vorm van niet sturende psychische hulpverlening en is laagdrempelig. Bij counseling ligt de nadruk meer op het emotionele vlak en is er veel aandacht voor de eigen verantwoordelijkheid. Het gaat erom dat je zelf manager wordt van je eigen problemen. Dit houdt in dat de counsellor je geen kant en klare oplossingen zal geven. Je wordt daarentegen geholpen om zélf tot een voor jou passende ‘oplossing’ te komen. Als een oplossing of een idee van jezelf komt heeft het namelijk veel meer kracht dan dat het van buitenaf wordt aangedragen. In veel gevallen is een ‘oplossing’ dat je anders tegen je problemen aankijkt en leert om ermee om te gaan. Counselling is geschikt voor gezonde mensen, die tijdelijk een moeilijke periode doormaken, en even een steuntje in de rug nodig hebben. Door het voeren van gesprekken, krijg je een duidelijker inzicht in je problemen en kun je deze zelf oplossen. Wanneer verandering van de situatie niet mogelijk is, wordt er naar mogelijkheden gezocht om er anders mee om te gaan. 

telefoon: 06-36 54 18 19
Contactpersonen van PIT, Praktijk voor Integratieve Therapie

Marga Hogenhuis-Flokstra

Bewoner, Ondernemer
Ik wil deelnemen