Organisatie

Boerderij op IJburg

Non-profit

Bij de Boerderij op IJburg wordt met vrijwilligers, personeel en dieren vormgegeven aan onze doelstelling: bewoners van IJburg en Diemen met elkaar in contact brengen via dieren en natuur, met speciale aandacht voor de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is de ander te ontmoeten en deel te nemen aan de maatschappij.

De Boerderij is een kinderboerderij, ontmoetingsplaats voor de buurt, we geven cursussen met de dieren, paardrijlessen, we hebben een Rangerclub met eigen moestuin, een buurtmoestuin, organiseren vakantiekampen, hebben een speciaal programma voor kinderen met autisme en werken samen met jeugdzorgcentra.

Jaarlijks bezoeken 50.000 mensen de Boerderij, wekelijks nemen 250 kinderen deel aan onze activiteiten, al meer dan 1000 kinderen hebben deelgenomen in twee jaar waaronder 200 kinderen via de Stadspas, het Jeugdsportfonds en stichting Sina, jaarlijks hebben we 30 maatschappelijke stagiaires en de Boerderij is de eerste plek in Nederland waar kinderen in armoede kunnen leren paardrijden. De stichting die de Boerderij beheert is een erkend stagebedrijf, werkt volgens het protocol 'In veilige handen', is aangesloten bij een zorgkoepel en heeft het GD keurmerk zoönose.

Met onze activiteiten willen we buurtparticipatie vergroten, volwassenen en kinderen kennis over de natuur bijbrengen, kinderen in armoede de kans geven om gelijkwaardig deel te nemen aan activiteiten en kinderen en volwassenen met een extra uitdaging een veilige leeromgeving bieden. De Boerderij is een buurtinitiatief, een plaats voor maatschappelijke verandering, spontane ontmoetingen en als platform voor experimenten in de buurt rondom allerlei maatschappelijke thema's.

Kortom genoeg reden om een keer langs te komen bij ons! U bent welkom.

Voor meer informatie over de Boerderij op IJburg zie de website:

http://www.boerderijopijburg.nl/

Of stuur een mail naar:

Info@boerderijopijburg.nl

 Adresgegevens:

Boerderij op IJburg

Overdiemerweg 36A
1111 PP Diemen

 

Toon me alle activiteiten van Boerderij op IJburg

46 berichten van Boerderij op IJburg

Nieuwe cursus ponymaatjes van start!

13 februari 2018, 16:46 uur, door Boerderij op IJburg

Ponymaatjes lessen bij de Boerderij op IJburg

Kinderen maken kennis met een nieuwe manier van omgaan met paarden. In de Ponymaatjes lessen leer je alles wat je wilt weten over paarden en hoe ze commun...

Grote Clubactie voor de nieuwe Boerderij!

17 november 2017, 14:11 uur, door Boerderij op IJburg

De Boerderij en alle kinderen van de Boerderij doen mee aan de Grote Clubactie om geld in te zamelen voor het nog te bouwen clubhuis op de nieuwe locatie.

Voor 3 euro kan je een lot kopen en kans maken...

Boerderij op IJburg viert de Herfst!

24 oktober 2017, 23:27 uur, door Boerderij op IJburg

We nodigen jullie allen uit om, met ons, te komen genieten van onze nieuwe plek! We hebben er de afgelopen maand hard aan gewerkt en het is nog lang niet af, maar we zijn ontzettend blij met hoe de pl...

Herfstfeest bij de Boerderij op IJburg

20 oktober 2017, 10:08 uur, door Boerderij op IJburg

Herfst op onze nieuwe stek! Wat een fantastische plek, vier met ons mee!

Op zondag 29 oktober van 14 tot 17 uur vieren wij de herfst en een succesvolle verhuizing met het Herfstfeest.

Met tal van activit...

Doe mee met de dierenclub!

13 oktober 2017, 11:02 uur, door Boerderij op IJburg

Vanmiddag start de Dierenclub bij de Boerderij op IJburg!

Altijd al willen weten waarom varkens van modder houden? Witte kippen witte eieren leggen en hoe de vacht van een schaap voelt? Doe dan mee!

D...

Toon me de overige berichten van Boerderij op IJburg

Bekijk Boerderij op IJburg ook in

Huis van de Wijk

IJburg (Huis van de Wijk)