Organisatie

Boerderij op IJburg

Non-profit

Bij de Boerderij op IJburg wordt met vrijwilligers, personeel en dieren vormgegeven aan onze doelstelling: bewoners van IJburg en Diemen met elkaar in contact brengen via dieren en natuur, met speciale aandacht voor de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is de ander te ontmoeten en deel te nemen aan de maatschappij.


De Boerderij is een kinderboerderij, ontmoetingsplaats voor de buurt, we geven cursussen met de dieren, paardrijlessen, we hebben een Rangerclub met eigen moestuin, een buurtmoestuin, organiseren vakantiekampen, hebben een speciaal programma voor kinderen met autisme en werken samen met jeugdzorgcentra.


Jaarlijks bezoeken 50.000 mensen de Boerderij, wekelijks nemen 250 kinderen deel aan onze activiteiten, al meer dan 1000 kinderen hebben deelgenomen in twee jaar waaronder 200 kinderen via de Stadspas, het Jeugdsportfonds en stichting Sina, jaarlijks hebben we 30 maatschappelijke stagiaires en de Boerderij is de eerste plek in Nederland waar kinderen in armoede kunnen leren paardrijden. De stichting die de Boerderij beheert is een erkend stagebedrijf, werkt volgens het protocol 'In veilige handen', is aangesloten bij een zorgkoepel en heeft het GD keurmerk zoönose.


Met onze activiteiten willen we buurtparticipatie vergroten, volwassenen en kinderen kennis over de natuur bijbrengen, kinderen in armoede de kans geven om gelijkwaardig deel te nemen aan activiteiten en kinderen en volwassenen met een extra uitdaging een veilige leeromgeving bieden. De Boerderij is een buurtinitiatief, een plaats voor maatschappelijke verandering, spontane ontmoetingen en als platform voor experimenten in de buurt rondom allerlei maatschappelijke thema's.


Kortom genoeg reden om een keer langs te komen bij ons! U bent welkom.


Voor meer informatie over de Boerderij op IJburg zie de website:


http://www.boerderijopijburg.nl/


Of stuur een mail naar:


Info@boerderijopijburg.nl


 Adresgegevens:


Boerderij op IJburg


Overdiemerweg 36A
1111 PP Diemen


 

Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van Boerderij op IJburg
Projecten van Boerderij op IJburg
Activiteiten in het verleden
Aanbod van Boerderij op IJburg
Vragen van Boerderij op IJburg
46 berichten van Boerderij op IJburg