Vacature/hulpvraag

Vrijwilliger ‘Horse Boy’ methode (m/v)

Geplaatst op 6 februari 2016, 11:46 uur

Kyra Foundation

Stichting Kyra Foundation is in 2015 in samenwerking met Boerderij op IJburg gestart met het aanbieden van “Playdates” volgens de Horse Boy methode voor kinderen met autisme. Dit is een groot succes gebleken en de stichting gaat haar aanbod verder uitbreiden. De playdates worden gratis aan de families aangeboden. Om dit mogelijk te maken zoeken wij enthousiaste vrijwilligers! 

De ‘Horse Boy’ methode

Op de Boerderij op IJburg kunnen kinderen met autisme terecht om te genieten van de omgang met paarden volgens de zogenaamde ‘Horse Boy’ methode. Deze methode is wetenschappelijk onderzocht en draagt bij dat deelnemende kinderen beter communiceren en minder last hebben van de nadelige effecten die zij ondervinden van autisme. De ‘Horse Boy’ methode is volledig gericht op plezier en op leren door het kind. Onder toezicht van een ervaren trainer wordt er met de pony’s gespeeld en gereden en worden er diverse andere activiteiten uitgevoerd. Deze sessies worden door de Kyra Foundation kosteloos aangeboden voor kinderen met een stoornis op het autistische spectrum. Om de begeleiding van de kinderen tijdens de sessies mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om op deze wijze iets te kunnen betekenen voor autistische kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

     Vrijwilliger ‘Horse Boy’ methode (m/v)

 Vrijwilligers die tijdens de sessies met de kinderen willen spelen, willen helpen bij sensorische activiteiten en de spelletjes tijdens het rijden. Tijdens een playdate zijn er meerdere families aanwezig. Elke vrijwilliger krijgt een eigen kind toegewezen om mee te spelen tijdens de playdate. De activiteiten vinden plaats op zondag.

     Wat vinden wij belangrijk?

Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent bereid je te verdiepen in de ‘Horse Boy’ methode;
Je beschikt over geduld en bent prettig in de omgang ;
Bij voorkeur heb je ervaring met werken/begeleiden van (jonge) kinderen;
Je bent beschikbaar op zondag;
Woonachtig in de omgeving van Amsterdam;
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 

 Geïnteresseerd?

Spreekt bovenstande jou aan? Stuur dan een mail naar zita@kyrafoundation.nl voorzien van een cv en een korte motivatie. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze oproep, dan kun je altijd contact opnemen met 06-39082757.

 

Organisatie
Boerderij op IJburg
contactpersoon
Zita Pels
contactpersoon
Zita Pels
Ingangsdatum
Per direct
herhalend
Elke zondag
Beloning
Vrijwilligerswerk
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon