Project

Foto Persbureau PAPA: Fotowandeling IJburg (30/Aug) + Terugkomdag (7/Okt)

Geplaatst op 14 september 2023, 10:56 uur
Illustration

Hoi!

PAPA is een nomadisch fotopersbureau dat Lino Hellings in 2008 oprichtte. In het afgelopen decennium zijn er projecten opgezet vanuit verschillende wereldsteden als Dhaka, Lagos, São Paulo, Bishkek, Detroit en Ramallah. zie www.papaplatform.com.

Sinds 2019 is PAPA neergestreken in Amsterdam. PAPA organiseert ook hier fotowandelingen met lokale correspondenten. Zo groeit er een cultureel fotoarchief van de stad gezien door de ogen van de inwoners. www.papaphotowalks.org 

Na de stadsdelen West (2019), Zuidoost (2020) en Zuid (2021) gaat PAPA in 2023 van start in Amsterdam Oost. Komende september/oktober/november vinden er drie foto wandelingen plaats: op IJburg, in de Indische buurt en in de Oosterparkbuurt. De deelnemers wonen of werken in de betreffende buurt. 

In IJburg zal de fotowandeling plaatsvinden op zaterdag 30/sept en de terugkomdag op zaterdag 7/okt.

Tijdsbesteding: 2 zaterdagen en een half uur per dag in de tussenliggende dagen. 

De eerste zaterdag: (30/Sept) is er een korte kennismakings meeting (FlexBieb IJburg). Ieder maakt die dag zelfstandig een fotowandeling (foto exploratie) vanuit het eigen huis en in de eigen buurt tussen opstaan en weer gaan slapen in de avond. Tijdsbestek 2 à 3 uur. 

Gedurende de week: daaropvolgend plaatst iedere correspondent twee foto’s per dag, met een titel en een korte beschrijving, op www.papaphotowalks.org
Elke correspondent heeft een eigen account op deze website. Tijdsbestek 1 uur. 

De tweede zaterdag (7/okt): komt de groep bij elkaar om samen de meerstemmige verhalen te maken op basis van al die individuele observaties. Tijdsbestek 2 à 3 uur. 

Verder zal begin 2024 de publicatie PAPA in Oost verschijnen: een full colour en broadsheet losbladig fotoboek dat als krant gelezen en als tentoonstelling opgehangen kan worden. 
Onlangs won Foto Persbureau PAPA een fotografieprijs: de kleine hans. 

Woon je in IJburg en wil je meedoen? Of heb je vragen en/of opmerkingen? 
Mail dan naar: humie@papaphotowalks.org 
Of bel: Humie +31634969478

 

Init.
Deel dit: