Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Unframed

Geplaatst op 11 september 2017, 11:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit mooie project wordt nog in 2017 gefinancierd uit ander budget.

Samen met MakersUnite en het IJburgcollege zullen we gaan werken aan het project ‘Unframed’; een bijzonder groeikunstwerk dat in het vroege voorjaar van 2018 tot leven zal komen.

UNFRAMED daagt alle deelnemers uit om uit het eigen ‘frame’ te komen en andere werelden en verhalen te ontdekken. Iedereen komt uit zijn eigen hokje door met nieuwe technieken, materialen en verhalen te werken. Wij allen worden, met al onze mogelijkheden en onmogelijkheden, bewust en onbewust ‘geframed’; gewild en ongewild in hokjes geplaatst. Door met onbekende groepen in contact te komen, werken we aan ieders verruiming van zijn wereld(beeld). Tijdens het proces zullen de letterlijke en figuurlijke frames wegvallen.

Toelichting

Van 2D via 3D naar 4D - hoogte x breedte x diepte x tijd

UNFRAMED trekt 2 dimensionale kunstwerken uit hun lijst en brengt ze in een ruimtelijk object (3d) in de ruimte. Er zal geëxperimenteerd worden met ruimtelijke vormen, diverse materialen zoals keramiek, om het ruimtelijk object te maken. Tijdens theater/muziekbijeenkomsten wordt het kunstwerk tot leven gebracht en 4 dimensionaal. Het zal in de publieke ruimte, buiten ieders normale setting, gepresenteerd worden aan bewoners van IJburg.

De uitgewisselde verhalen zullen een belangrijke plaats krijgen in het kunstwerk via audio en schrift. Het publiek zal inzicht krijgen in de groepen die zich volwaardig kunnen presenteren in hun kunstenaarschap.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
We streven, naast een eenmalige theatrale presentatie, naar een langere tentoonstelling in een culturele instelling op IJburg. De artistieke en bezielende leiding van het project ligt in handen van Kunstenaar Julia Mandle en de Amsterdamse verhalenverteller Karel Baracs. Veel aandacht gaat naar het ontmoeten en samenwerken van de deelnemers.
Init.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Documenten
Deel dit:
2 reacties

Marinus Knulst

vr 15 september 2017 09:52
Ja

Linda Vosjan

di 26 september 2017 21:55
Ja