Activiteit

JP Pellemans: Het ABC van JP

donderdag 1 februari 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Al bijna twintig jaar is Jan Peter alias ‘JP’ Pellemans bij het grote publiek bekend als het scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van het tv-programma Lingo. Wat veel mensen niet weten is dat hij zich ook daarbuiten al jarenlang professioneel bezighoudt met taal: als NT2- docent, communicatiedeskundige, mediatrainer en bedenker van televisieprogramma’s zoals De Tafel van Taal en Dt met JP, dat op Schooltv te zien is.

In zijn boek Het ABC van JP (uitgeverij Thomas Rap) neemt hij je mee in zijn persoonlijke taaluniversum: een rariteitenkabinet vol vrolijke anekdotes, taalfascinaties en -obsessies. Zo wist je vast niet dat er geen Nederlands equivalent bestaat van het Finse kalsarikännit: in je onderbroek langzaam dronken worden op de bank. En dat de naam van het hondenvoer Frolic in het Engels ‘ravotten’ betekent en afstamt van het Middelnederlandse ‘vrolyc’. JP vertelt je waar het woord ‘pierewaaien’ vandaan komt en nog veel meer.

JP was onlangs nog te gast in De Avondshow met Arjen Lubach. Neem alvast een voorproefje van zijn 'avontuurlijke reis door het land van taal': youtube.com/watch?v=DnWZxf1KLBE

Toegang: vrijwillige bijdrage.
Reserveren: via chipta.com/tickets/event/67555/jp-pellemans-het-abc-van-jp/

Avond georganiseerd i.s.m. met IJburg Boeken en uitgeverij Thomas Rap.

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: