Activiteit

Zeil-Clubs

woensdag 7 juni 2017 , 14:00 - 17:30 uur

De zeilclubs zijn primair bedoeld om kennis te maken met het varen/zeilen, nieuwe vaardigheden te leren of gewoon lekker te blijven varen. Iedereen kan deelnemen, de kinderen worden naar niveau ingedeeld.

Zeil-Club voor beginners en semi–gevorderden
In deze cursus kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met zeilen. Gedurende de cursus worden de kinderen wegwijs gemaakt in de onderdelen van de zeilboot en zullen ze de basisvaardigheden van het zeilen leren. Zowel beginners als kinderen die al een paar keer gezeild hebben kunnen in deze cursus veel leren. De basisvaardigheden van het zeilen worden stapsgewijs steeds verder uitgebreid.

Zeil-Club voor gevorderden
Deze cursus is bedoeld voor kinderen met ruime ‘zelfstandige’ zeilervaring. Tevens gaan we ervan uit dat de kinderen in grote mate zelfstandig hun boot kunnen optuigen. Tijdens de cursus worden er onder meer bijzondere manoeuvres geleerd.

Mini-Opti-Club
De Mini-Opti-Club is er voor kinderen vanaf 5 tot 7 jaar, die niet kunnen wachten om te mogen zeilen! Door kennis te maken met de basisbeginselen van het zeilen en de watersport, is het een prima opstap naar de Optimist. De cursus heeft als doel om uw kind vertrouwd te maken met water, steigers en boten, zodat uw kind enthousiast wordt voor de watersport en het zeilen.

In het voorseizoen zijn de clubs van 07-06 t/m 16-7 en in het naseizoen van 13-09 t/m 22-10.

Tijdens de Zeil-Club's wordt er les gegeven in drie type boten:
- Optimisten (5 t/m 12 jaar, alle niveau's)
- Laser Pico's (10 en 11 jaar, minimaal niveau 2 Optimist en 12 t/m 16 jaar, alle niveau's)
- Laerlings (10 t/m 12 jaar, alle niveau's)

Locatie
H2IJ / Zeilschool IJburg
Kosten toelichting
Via de link komt u uit bij het cursusoverzicht waar de kosten per type cursus gespecificeerd zijn.
Leeftijd
Vanaf 5 jaar
Thema
Sport / spel
Illustration
 
Deel dit: