Activiteit

yiquan

vrijdag 3 februari 2017 , 19:00 - 20:30 uur

Yiquan behoort met taiji, xingyi en bagua tot de internaliserende vechtkunsten. Oefeningen worden meestal op een langzame manier aangeleerd om de bewegingen dieper in je reflexen in te bouwen, je motoriek te verbeteren en de lichamelijke samenhang te optimaliseren en uit te lijnen. 

In de lessen komen de twee belangrijkste aspecten van Yiquan training aan bod: langzame loopoefeningen en staande meditaties. Binnen het Daoland programma heten dezen 'wudang fitness oefeningen'. De lessen vormen een gevarieerd programma met als doel je zo snel mogelijk naar het beste van je vermogens te brengen. Het is een uitmuntende manier om botten, bloedcirculatie en ademhaling te stimuleren. 

Yiquan als bewegingsstijl bestaat sinds tenminste 600 jaar. In deze lessen wordt een synthese aangeboden van Zhong wuji yiquan en Wudang Zhenwu Yiquan. 

De lessen worden gegeven door Rene Goris, internationaal bekend als leraar in Wudang gongfu en Chinese geneeskunde. Zijn kennis van het alchemistische groeiproces herkend in Chinese geneeskunde geeft de lessen meer dimensie dan je voor mogelijk houd. Rene goris is ook auteur van diverse boeken over Qigong, Yijing en wudang zhenwu sport.

De lessen zijn elke vrijdag avond van zeven tot half negen in het Yin Yang centrum, Maria Austriastraat 117. 

Locatie
Yin Yang Centrum praktijk voor acupunctuur en massage, Maria Austriastraat 117, IJburg
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
met abonnement
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Nieuwe groep
Illustration
 
Deel dit: