Activiteit

Hardloopavond4daagse, 18 t/m 21 mei, vanaf Tennispark IJburg

maandag 18 mei 2015 , 20:00 uur

Dit jaar begint op 18 mei om 20:00 uur de tweede editie van de Hardloopavond4daagse. Start en finish zijn op het IJburgse tenniscomplex, Kleine Rieteiland Oost.

Bij de Hardloopavond4daagse wordt een marathon gelopen verdeeld over 4 achtereenvolgende avonden. Hij wordt daarom ook de 'IJburg Marathon' genoemd. Lopers hoeven niet alle avonden mee te doen, maar voor een medaille wel! Elke avond heeft een ander parcours, voornamelijk over wandel- en fietspaden, over de nieuwe Uyllanderbrug, Nesciobrug, Amsterdamse Brug, rond De Diemen, in het Diemerpark op IJburg etc. De tijd wordt geklokt en gepubliceerd, maar het is geen wedstrijd. Het gaat om de individuele prestatie van de lopers, of ze nu langzaam of snel lopen.

Dit jaar zijn de routes weer anders, omdat het startpunt veranderd is: het tennispark op IJburg. Ook nieuw dit jaar is:

- op de laatste avond, 21 mei, wordt door de zuidelijke straten van IJburg lopen. Daar geeft de organisatie van de Hardloopavond4daagse speciale aandacht aan. De inwoners van die straten wordt opgeroepen er een feestje van je maken, bijvoorbeeld gezamenlijk barbecueën, waarbij de lopers dan aangemoedigd kunnen worden als ze passeren.

- er word voor het eerst over de Uyllanderbrug gelopen, twee keer maar liefst. De eerste avond gaat het zowel over deze brug, als over de Nesciobrug. Deze loop is de ‘Bavinkloop’ gedoopt.  

Meer informatie op http://hardloopavond4daagse.nl/

 

Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 t/m 22 jaar
Thema Sport / spel
Deel dit: