Activiteit

Improvisatieworkshop: een nieuwe bewegingstaal ontwikkelen in het landschap

zondag 9 oktober 2022 , 13:00 - 15:30 uur
Illustration

Improvisatieworkshop: een nieuwe bewegingstaal ontwikkelen in het landschap

Ik hou er niet van om lang aan tafel te zitten. Ik slaap graag op het dak. Loop het liefst de hele dag op blote voeten en ik heb geen tafels en stoelen in mijn huis.

Vanaf jongs af aan vraag ik mij af wat de ongeschreven regels zijn voor hoe we ons bewegen. Voor wat we doen en wat we niet doen. Voor hoe we met elkaar communiceren en hoe onze lichamen bewegen in de ruimte. Het zijn codes we kunnen lezen als een taal. Een die taal onderzoek ik als choreograaf.

Nergens in Amsterdam vind je een groter zandlandschap en zoveel ruimte om te bewegen als het Strand IJburg. Het is een plek in Amsterdam die nog niet helemaal bestemd is.
 De afgelopen weken ben ik er elke dag geweest, bestudeerde nauwkeurig hoe families en vrienden gebruik maken van het strand. Ik maakte kleine choreografische notities.


Wat als we nieuwe bewegingen zouden bedenken voor deze plek? Bewegingen die ontstaan uit ons eigen verlangen naar contact en beweging, niet uit het volgen van de regels voor hoe het hoort omdat we het nu eenmaal altijd zo doen. 


Graag zou ik dit onderzoek samen met bewoners van IJburg doen. De workshop is aan te bevelen als je geïnteresseerd bent in lichaamsbeweging of als je graag andere buurtbewoners wilt ontmoeten. Je hoeft zeker geen danser of sporter te zijn om mee te doen. 

Er komen workshops op de volgende zondagen (25 sept, 2 okt, 9 okt, 16 okt), steeds van 13:00-15:30 uur. Je kunt je aanmelden voor een of meerdere workshops door een e-mail te sturen naar info@clarindewesselink.com. Dan krijg je van mij een e-mail terug met bevestiging en wat uitleg. Iedereen kan mee doen, elke leeftijd. 

Locatie
Strand IJburg
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: