Activiteit

FoodShare Festival op Burendag

zaterdag 28 september 2019   |   15:00 - 20:00 uur   |   Timorplein

Zaterdag 28 september is het nationale Burendag en dus ook hét social foodfestival van de stad: het Amsterdam BLEND FoodShare Festival 2019. Het vindt dit jaar plaats van 15:00-20:00 samen met Stayokay op het Timorplein en in restaurant The 5th. De dag is gericht op uitwisseling van gerechten, verhalen, vermaak en talent. In plaats van entree neem je een gerecht mee om te delen! Lekker en laagdrempelig voor iedereen. 

Daarnaast is het evenement een podium voor alle buurthelden uit Oost: muzikaal talent, sociale projecten, duurzaamheidsinitiatieven, betrokken ondernemers en actieve buren. 
Alles is gratis op basis van co-creatie en uitwisseling: deelnemers bieden FoodShare hapjes en activiteiten aan (pot voor vrijwillige donatie mag), bezoekers nemen als entree iets lekkers mee om te delen en vrijwilligers zetten zich de hele dag in om alles soepel en gezellig te laten verlopen. Zo kan iedereen zowel meegenieten als bijdragen geheel in sfeer van Burendag: voor én door de buurt! 

 

Doe ook mee!
Wil jij als buurtgenoot deelnemen of meehelpen? Leuk! Dat kan op verschillende manieren:

★ Als deelnemer: bijvoorbeeld met een eigen FoodShare kraam, samen koken, spullenruil/ weggeefkraam, reparatie of advies, beauty en wellness of een ander publieksactiviteit.  
★ Als sponsor: van bijvoorbeeld gerechten/ ingrediënten of een financiële bijdrage voor activiteiten;
★ Als creatief talent: met bv muziekoptreden op het podium, dans/theater/sport workshops, schmink, kunst/knutsel kraam etc;
★ Als vrijwilliger: samen met buren, vrienden, clubgenoten en collega's meehelpen met oa de aankleding van het evenement, gerechten maken en serveren, bezoekers helpen met hun gedoneerde gerechten.

Duurzaamheid vinden we belangrijk! Alles wat overblijft wordt gedoneerd of, indien niet meer bruikbaar, gescheiden weggedaan. We zorgen dus dat zoveel mogelijk eten goed terechtkomt en dat er zo min mogelijk afval is. Daarnaast zijn er duurzame activiteiten om de bezoekers te informeren op een leuke manier en draait het festival op groene stroom.  

De FoodShare hapjes en activiteiten zijn een middel om jouw rol in de buurt en talent kenbaar te maken. Voel je vrij om te experimenteren! We denken met je mee.  We horen graag wat je ideeën zijn en hoe we hierin kunnen faciliteren (bv stroom, kramen, tafels, sport/spelruimte, etenswaren ophalen ed).
Vanaf 15:00 starten de activiteiten en muziek. Het FoodShare gedeelte start 17:00 (om te voorkomen dat alles snel op is).  
Alle deelnemers en sponsors zetten we in aanloop extra in het zonnetje in oa online promotie, persberichten en ook de 'bedankt' uitingen achteraf. Flyers voor het publiek meenemen of meegeven is uiteraard ook mogelijk.

 

Terugblik FoodShare Festival 2018

Video FoodShare Festival 2016

kosten gratis
kosten toelichting Entree: neem een gerecht mee om te delen!
datum za 28 september 2019
meer info over locatie Het FoodShare Festival vindt plaats op het Timorplein en in Stayokay restaurant The 5th.
bijzonderheden
Wil je meedoen met een eigen FoodShare of activiteitenkraam? Wil je optreden? Heb je hulp nodig bij je idee? We horen het graag zsm zodat we alles goed voor je kunnen voorbereiden. :)