Activiteit

Ontdek je instrument (groep 3&4), Muziekschool Amsterdam

elke maandag, woensdag   |   15:30 - 16:30 uur   |   Muziekschool Amsterdam | locatie IJburg

Zéker weten, je wilt op muziekles. Maar op welk instrument? In deze cursus kun je zelf uitvinden wat je leuk vindt. Je ontdekt verschillende toets-, snaar-, blaas- en slaginstrumenten. Uit de klassieke muziek, pop- en wereldmuziek. De les bestaat uit een algemeen gedeelte en een deel instrumentles. 

 

een gevarieerde muziekles
Elke les bestaat uit twee delen. In het algemene gedeelte ga je samen met de docent zingen, luisteren en spelen. Kun je je voeten ook niet stil houden bij een stoere beat? Aan de hand van liedjes, spelletjes en opdrachten worden jouw muzikale oren verder geprikkeld. Je gevoel voor puls, timing en ritme wordt verder ontwikkeld, je leert over toonhoogte, melodie en samenklanken én we gaan het geheimschrift van de muzieknoten ontrafelen.

Tijdens het tweede deel van de les krijg je in een klein groepje van maximaal zes kinderen les op een instrument. Het jaar is ingedeeld in blokken en tijdens elk blok leer je een ander instrument kennen. In ongeveer 6 keer leert een instrumentaal-docent je de beginselen van het spelen op dat instrument. Binnen de kortste keren speel je al een (stukje van een) liedje mee! Dit willen we natuurlijk laten horen. Daarom sluiten we elk blok af met een concert voor jouw ouders.

 

kennismaken met verschillende instrumenten
We streven ernaar om in de cursus in ieder geval de vijf verschillende disciplines van spelen aan te bieden. Dit zijn blaas (blokfluit of trompet), tokkel (gitaar of harp), strijk (viool of cello), slag (djembé of darbuka) en toetsinstrumenten (piano, accordeon of keyboard). Zo weet je beter welke manier van spelen je aanspreekt en vooral ook hoe leuk het is om samen muziek te maken. Want samen muziek maken, dat is de essentie!

 

maandag 17 sep 2018, 15:30-16:30

maandag 17 sep 2018, 17:30-18:30

woensdag 19 sep 2018, 16:00-17:00

 

leeftijd groep 3 en 4

duur jaar (36 weken)

start week van 17 september, later instromen is mogelijk

tarief 395 euro of in termijnen: 10 x 39,50 euro (stroom je later in dan betaal je naar rato)

 

kosten toelichting 395,-
leeftijd Vanaf 6 t/m 8 jaar
type:  Workshop / les
datum ma 3 december 2018
gestart op ma 17 september 2018
beëindigd op wo 9 januari 2019
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk