Activiteit

Hatha Yoga

elke maandag   |   19:30 - 20:45 uur   |   CoCasa-hub L63

Start de week vanuit ontspanning met yoga. De lessen zijn rustig opgebouwd met een mix van houdingen (asana’s), ademoefeningen (pranayama) en meditatie. Voorop staat het ademen, voelen en bewegen vanuit ontspanning. Door deze 3 aspecten te verbinden, krijgt het lichaam de gelegenheid om dieptespanning los te maken en mogelijke blokkades in het lichaam op te sporen en te verwijderen.  Hierdoor kan je vitale levensenergie (prana) soepel doorheen het lichaam stromen. Dit geeft een gevoel van ruimte en rust. Je  lichaam wordt gezonder en je geest wordt kalm.   

Docent: Ann De Wreede van www.liquidyoga.nl

Ik geef les in Hatha Yoga wat richt zich op het balanceren van de tegengestelde principes die in het lichaam aanwezig zijn. Denk hierbij aan actief-passief of inademing-uitademing.  Doorheen de lessen worden ook oefeningen uit de Kashmir Yoga (tastgevoel) en Critical Alignment (lichaamsuitlijning) ingezet. Kashmir yoga werkt met het opwekken van het tastgevoel om weerstanden in het lichaam op te heffen. Critical Alignment (CAY) richt zich op een optimale doorgifte van de bewegingen in de bewegingsketens. Dit door met een stripje of rolletje als eerste de rug, nek en schouders vrij te maken en dieptespanning in de wervelkolom los te maken. Critical Alignment is bijzonder effectief bij stress, rsi, nek -en rugklachten. 

Voor wie? Voor iedereen. Voor yoga hoef je niet lenig te zijn, je werkt met wat het lichaam aangeeft, de rest volgt vanzelf.

Wat heb je nodig? Een nieuwsgierige en open houding. Matten en andere props zijn aanwezig.

Wanneer? Maandag van 19.30-20.45u I * blok 16 oktober tot 18 december (10 lessen)

Prijs:
Proefles Euro 8,-
Losse les Euro 12,-
5 rittenkaart Euro 50,- I 8 rittenkaart Euro 75,- (geldig tot einde blok)
* 5-rittenkaart uitbreiden naar 10 lessen, 40euro extra.
* 8-rittenkaart uitbreiden naar 10 lessen, 15euro extra.

Locatie:
CoCasa
Lumierestraat 63
1087 JA Amsterdam

Meer weten? info@liquidyoga.nl of bel 0614245943

‘'De ervaring van yoga is een persoonlijke ontdekkingstocht en voor iedereen uniek. Wanneer men yoga ervaart is er een gevoel van harmonie aanwezig, een gevoel van welzijn wat voorbij gaat aan goed of fout. Hiervoor heb je voldoende vitale levensenergie (prana) nodig. De yogahoudingen, ademoefeningen en meditatie bieden een praktische leidraad om deze subtiele stroom van prana te versterken. Wanneer je met aandacht aanwezig kunt zijn bij het lichaam, de gedachten en de emoties dan kan jouw vitale levensenergie zich kenbaar maken en dienstbaar worden aan wie jij bent als mens. Yoga houdt daarom niet op als je van de mat stapt maar integreert zich langzaamaan in je leven. Uiteindelijk leidt dit naar een levenshouding die verruimt en opent op alle gebieden van je leven. – Ann -  www.Liquidyoga.nl '’

 

doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
gestart op: ma 16 oktober 2017
beëindigd op: ma 18 december 2017
meer info: www.liquidyoga.nl