Wens

Filmliefhebbers gezocht

Opgroeien van kinderen > Cultuur
Geplaatst op 8 september 2021, 14:30 uur

Mijn wens is een filmclub te starten met andere filmliefhebbers. Het liefst zou ik willen beginnen met klassiekers zoals Citizen Kane, films van regisseur Billy Wilder en natuurlijk Alfred Hitchcock. In de jaren 70 ging ik minstens 2x per week naar de film. Het was de tijd van de Godfather, Al Pacino (Dog Day Afternoon), Regisseur Martin Scorsese en acteur Robert de Niro. Er draaiden toen ook geweldige Britse, Duitse (Fassbinder) en Franse films in de bioscoop. Catherine Deneuve, Gerard Depardieu. Enzovoorts.

Ik heb thuis geen apparatuur om films te vertonen. Ik ben op zoek naar mensen die ook filmliefhebber zijn en meer verstand hebben van techniek. Ik geef er de voorkeur aan om bijvoorbeeld 1x in de 2 weken met een groepje bij iemand thuis een film te kijken en er een leuke avond van te maken. Welke films hebben de tand des tijds doorstaan. Wat mij betreft is iedereen welkom. Ik doe niet aan leeftijdsdiscriminatie of wat voor discriminatie dan ook. De keuze van een film kunnen we samen bepalen of om de beurt. Ik ben niet zo goed in organiseren maar hopelijk zijn er mensen die geïnspireerd zijn geraakt zodat we dit initiatief tot realiteit kunnen maken. 
Overigens hou ik ook van meer recentere films zoals The Joker en het fantastische Once Upon A Time in ... Hollywood.

Mijn e-mail: diplomaat.dekorte@gmail.com

Mensen die deze wens delen: 3
Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Branislav Mikulic

ik kijk graag oude films, classiekers. Ladri di bicikleto, deze heb ik op dvd en nog enkele andera
vr 10 september 2021 16:28

Danny Jansen

Lijkt mij ook heel leuk. De betere films, zowel oud als wat nieuwer. Eens per maand zou wat mij betreft mooi zijn. Ik heb wel wat interessante films op DVD, maar heb bv ook Netflix waar ook goede films op staan.
vr 10 september 2021 22:28
Wil je reageren? Meld je dan aan.
Personen die deze wens delen: 2