Wens

minder drijfvuil in de grachten

Woon- en leefomgeving > Schoonhouden
Geplaatst op 21 februari 2014, 13:17 uur
Als havenmeester haal ik vooral bij oostelijke windrichtingen regelmatig zg. drijfvuil uit de haven. Voorbeelden: een grote doorzichtige plastic zak uitsluitend gevuld met gebruikt toiletpapier, dode schildpad, boodschappentassen, teenslippers, glijbanen, grote stukken piepschuim enz. Dit vuil hoopt zich steeds meer op en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit alleen met harde wind vanaf de kades in de haven waait... Het grote gevaar is niet alleen dat het de doorvaart van boten zal belemmeren, maar ook dat dit vuil voor een groot deel zal gaan zweven en in de schroef kan geraken met veel ongemakken gepaard gaande uiteraard.
Bovendien is het slecht voor het milieu (oppervlaktewater vervuiling) en is het, zeker vanuit omliggende woningen estetisch gezien geen fraaie aanblik. Ondanks herhaalde pogingen met verzoeken van o.g. aan Waternet dit drijfvuil weg te halen, krijg ik nul op request en wordt er tot op heden niets aan gedaan. Er schijnt hiervoor zelfs een speciale boot van Waternet een drietal jaren geleden in het leven geroepen te zijn, niemand kan mij vertellen waar dit bootje gebleven is. Is dit door bezuinigingen uit de vaart genomen of zo?


Mensen die deze wens delen: 37
Aantal helpers: 8
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
1 reactie

Goodtogather.nl Goodtogather

di 6 augustus 2019 12:55
Goodtogather heeft specifiek voor het opruimen van drijfvuil vanaf hoge kades drijfvuilschepnetten ontwikkeld. Het ontwerp is gericht op ergonomie en lange levensduur. Voor meer informatie: https://goodtogather.nl