Wens

RoeienOpIJburg

Opgroeien van kinderen > Sport
Geplaatst op 8 oktober 2017, 16:37 uur
Wil je ook roeien op IJburg!?

Onze wens is dat er op IJburg kan worden geroeid! Er is prachtig bijzonder roeiwater, zeer geschikt voor ‘kustroeien’ (‘coastal rowing’), een type roeien in opkomst in de roeiwereld. Op IJburg kunnen al verschillende watersporten worden beoefend zoals kano, sup en zeilen maar roeien is er nog niet bij. Wij - de werkgroep Roeien op IJburg - hebben een aantal stappen gezet het roeien op IJburg te ontwikkelen en zoeken nu steun van Amsterdamse IJburgers om onze droom waar te maken.

Zo hebben wij voorlopig onderdak geregeld voor roeiboten bij Kano op IJburg (KOIJ). KOIJ heeft vanaf het voorjaar 2018 en nieuwe loods waar ruimte is voor roeiboten. Kustroeien vraagt om speciale boten, geschikt voor ‘groot water’: we hebben daarom boten getest die we graag zouden willen aanschaffen. Ook hebben we een plan gemaakt om straks roeilessen voor de jeugd te organiseren.

De volgende stap zijn de middelen voor de aanschaf van roeiboten. Daarvoor is geld nodig. Naast dat we zelf natuurlijk initiatieven hiervoor ontplooien, willen we ook de gemeente vragen om geldelijke steun, maar dan hebben we wel de steun van Amsterdamse IJburgers nodig. Volwassenen en kinderen die net zoals wij ook graag willen roeien in IJburg en ons initiatief steunen. Daarom: als je ons initiatief steunt, wil je dit dan ‘liken’?

Overigens voor wie nu al zou willen roeien, dat is al mogelijk als je zelf een roeiboot in bezit hebt. Je kunt die dan tegen de kosten van een jaarlijks lidmaatschap stallen bij KOIJ. Nu nog in containers, straks in de nieuwe loods.
Illustration
 
Mensen die deze wens delen: 10
Aantal trekkers: 1
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit: