Wens

Opzetten van een schooltuin zoals in het Frankendael aanwezig is

Opgroeien van kinderen > Natuureducatie
Geplaatst op 31 maart 2014, 21:25 uur
Groep 6 van de Willibrord ging eind maart een ochtend naar de Schooltuinen van de Watergraafsmeer (Frankendael) waar zij in een klaslokaal op het terrein een prachtige uiteenzetting kregen van 'Meester Jan' over planten kweken en de 3 belangrijkste Nederlandse grondsoorten benoemen en de term biologie werd uitgelegd. Meester Jan van die Schooltuinen had al eens overleg gehad met het Stadsdeel of er ook een Schooltuin kon worden opgezet op IJburg. Immers, genoeg kinderen en scholen aanwezig om een uurtje per week ipv. in de klaslokalen te zitten in een lokaal in een schooltuin te zitten voor een stukje natuureducatie 'on the spot'.

Het bleek dat het natuurlijk geld kostte (grond inrichten, lokaaltje opzetten, onderhoud, ondersteuning van de kinderen op het kweken van groenten en planten). Daar had het Stadsdeel geen geld voor.

Het zou toch prachtig zijn om op IJburg een stuk grond te vinden dat de komende jaren nog niet zal worden gebruikt voor huizenbouw. Dan zou er iets moeten worden geregeld voor beheer/onderhoud van de grond, net als het bouwen van een houten lokaal en iemand aantrekken die biologielessen kan geven.
Mensen die deze wens delen: 6
Aantal trekkers: 1
Deel dit:
1 reactie

Jacqueline Kodden

Ik sprak afgelopen zaterdag bij een voetbaltoernooi in Amsterdam Noord Ivar Manuel van D66 (tevens voorzitter Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost) om hem eens te peilen over de schooltuinen. Hoeveel potentie heeft zoiets op IJburg waar alle overgebleven lege stukken grond al lijken te zijn bestemd Lees meer
di 20 mei 2014 00:00
Wil je reageren? Meld je dan aan.