Samen vieren we 20 jaar IJburg

image

We schrijven geschiedenis. 30 jaar geleden was IJburg er nog niet, toen was er alleen maar water.

20 jaar geleden kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis. Nu wonen hier tienduizenden mensen.

Dat vieren we op zondag 25 september met een programma voor jong en oud, in het Theo van Goghpark en rond de haven.

Bekijk hieronder het programma

12.00-15.00: IJburg aan tafel - Theo van Goghpark

image

Neem een picknickmand mee en neem plaats aan de lange tafels. Er is een IJscar van IJscypje en een Italiaanse Expresso truck waar je tevens pizza uit de houtoven kunt krijgen! Voor de kinderen worden toernooien georganiseerd: voetbal, basketbal, tafeltennis en een interactief springkussen voor de kleintjes.
En er is muziek: het LM-orkest (van de Laterna Magica school), het IJburgs-Argentijnse duo ‘Con migo, sin migo’ en de IJburgse Fanfare treedt op en die neemt ons mee naar de volgende locatie: de haven.

image

12.00-16.00 uur: SHOOT de ' IJ-FACTOR' - onderweg naar de haven

image

Galerie/kunstuitleen Factor-IJ laat in een fototentoonstelling zien wat IJburgers typisch IJburg vinden. Kom binnen en bewonder de expositie van Iriée Zamblé. Daarnaast onderzoeken we of het mogelijk is om een kunstwerk aan te brengen op een van de panden aan de Pampuslaan. Hoewel het nog niet zeker is of dit gaat gebeuren, kunt u wel met Iriée in gesprek over uw wensen, voor als de muurschildering er komt.

16.00 - 18.00 uur: IJburg te water - in de haven

IJburg ligt bij, naast op en vooral in het water. Om IJburg eens anders te beleven, bieden wij u in samenwerking met Zeilschool IJburg een rondje over de IJburgse grachten aan. Meld u aan via zeilschoolijburg.nl/20-jaar-ijburg/. Vol is vol!

image

16.00 - 21.00 uur: IJburg swingt - in de haven

image

Groot muziekspektakel op het plein voor het havengebouw. Start met een voordracht door Piet van Wijk. Daarna IJburgse bands en muzikanten laten zien en horen hoeveel talent we in ons midden hebben. Live music met CATS’22 (Jazz), DJ Ricky én De Pana Amsterdam (Latin Pop).