Vacature/hulpvraag

Bestuursleden FlexBieb IJburg

Geplaatst op 2 september 2016, 11:46 uur

Stichting FlexBieb IJburg zoekt een secretaris en een penningmeester

De FlexBieb van IJburg is een ontmoetingsplek voor bewoners van IJburg. De Flexbieb is een bibliotheek, ontmoetingsplek, internetcafé en debat- en cultureel centrum waar schrijvers en andere kunstenaars, ondernemers en opiniemakers lezingen en workshops geven.

De slogan van de FlexBieb luidt: ont-moeten, delen, versterken.

De FlexBieb wordt draaiend gehouden door talloze vrijwilligers. Zij runnen de bibliotheek, organiseren ontmoetingsavonden en zorgen ervoor dat bewoners veertig uur per week terecht kunnen voor culturele activiteiten of gewoon een praatje met een kop koffie.

De FlexBieb, die in april 2013 haar deuren opende, is sinds begin vorig jaar ondergebracht bij een speciaal hiervoor opgerichte stichting, FlexBieb IJburg, met enkele actieve en bevlogen bestuursleden.

Bij stichting FlexBieb IJburg zijn de afgelopen tijd twee vacatures ontstaan: de secretaris en de penningmeester.

De secretaris is bereid en in staat om regelmatig – zo’n 3 uur per week – actief aan de slag te gaan voor de stichting. Zijn of haar werkzaamheden bestaan vooral uit het ophalen van informatie en activiteiten uit de groep vrijwilligers, uit de begeleiding van degenen die zich met publiciteit bezighouden en hand- en spandiensten, waar nodig, voor de organisatie.

De penningmeester controleert de inkomsten en de uitgaven, helpt nieuwe inkomstenbronnen aan te boren en zorgt ervoor dat rekeningen worden betaald dan wel uitgeschreven.

Het bestuur bestaat verder uit de huidige voorzitter, die de stichting vertegenwoordigt bij subsidiënten, vergaderingen voorzit, de gang van zaken van een afstand of – waar nodig – van iets dichterbij in de gaten houdt.

Het bestuur wordt ondersteund door een Raad van inspiratie: een aantal betrokken IJburgers die de FlexBieb een warm hart toedragen en die naast ideeën voor de verdere ontwikkeling van het centrum ook hand- en spandiensten verlenen, debatavonden organiseren en gevraagd en ongevraagd het bestuur van adviezen voorzien.

Zie jij de FlexBieb ook als een spil in IJburgs culturele leven, en wil je meehelpen die verder vorm te geven? We nodigen je van harte uit om te solliciteren naar de functie van secretaris of penningmeester. Met een aangesterkt team hopen we de FlexBieb de komende jaren nog beter te verankeren in IJburg en de rest van Amsterdam-Oost.

Neem gerust contact op voor informatie. Graag zelfs. 

Stichting FlexBieb IJburg
t.a.v. George Oomen (voorzitter)

george.oomen@flexbieb.nl 

IJburglaan 1034
1087 JK  Amsterdam
06 - 1433 1976

Organisatie
FlexBieb
contactpersoon
George Oomen
Ingangsdatum
In onderling overleg
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon