Vacature/hulpvraag

Online Communitymanager Strandeiland

Geplaatst op 22 juni 2022, 00:06 uur
Illustration

Schrijf en fotografeer je makkelijk? Heb je affiniteit met online media, wil je je inzetten voor ontwikkeling van een nieuw stuk IJburg en vind je het leuk om mensen bij elkaar te brengen? Ben je hands on, flexibel inzetbaar en communicatief sterk? Dan is dit misschien iets voor jou.

Waarom dit werk?

Bij de ontwikkeling van Strandeiland heeft de Gemeente Amsterdam de betrokkenheid van huidige en toekomstige IJburgers als belangrijke doelstelling. Hierin heeft het Participatieteam Strandeiland een rol. Dit team bestaat zowel uit bewoners, ambtenaren en onderzoekers. De website HalloStrandeiland.nl en andere online media willen we veel beter benutten. In het huidige team ontbreekt een online community manager die hieraan kan werken.

Hoe voeren we dit werk uit?

Het participatieteam bestaat uit twee vrijgemaakte IJburgers en twee ambtenaren en wordt incidenteel of bij specifieke activiteiten aangevuld door verschillende bewoners en ambtenaren. Met 'vrijgemaakt' bedoelen we dat deze burgers vergoed worden voor de tijd die zij inzetten voor het participatieteam.

Het team vergadert elke twee weken op maandag van 9.00-11.00 uur. Als nodig worden afspraken ook op andere momenten gepland. De online communitymanager werkt samen waar nodig en is verder zelfstandig aan de slag.

Waarvoor word je verantwoordelijk?

 • Herzien van de buurtwebsite HalloStrandeiland.nl in samenspraak met het Participatieteam en de websitebouwer (Michel Vogler). Deze website heeft als doel de betrokkenheid van bewoners en andere partners te faciliteren en ook het Participatieteam, de activiteiten en resultaten zichtbaar te maken.
  De opzet is verouderd en de website wordt op dit moment eigenlijk niet gebruikt. Het participatieteam wil het platform Hallo Strandeiland meer en beter gaan benutten. In samenspraak met het projectteam Strandeiland (gebiedsontwikkeling gemeente Amsterdam) willen we ook dat er meer informatie vanuit en over het project wordt gedeeld. Ook willen we de website meer gebruiken om toekomstige bewoners, deskundigen en andere betrokkenen in staat te stellen om ideeën uit te wisselen over de toekomst van Strandeiland en zo bij te dragen aan een sociaal, groen en duurzaam Strandeiland.

 • Actief aanjagen, uitbreiden en in stand houden van een online community door actief gebruik van diverse vormen van social media en stimuleren dat anderen dat ook doen.

 • Opzoeken van interessante ontwikkelingen en schrijven van content. We denken daarbij aan aankondigingen en verslagjes van initiatieven, activiteiten en ontwikkelingen in het gebied. Daaronder ook de activiteiten van het Participatieteam.

 • Maken van foto’s of zorgen dat anderen dat doen, zodat het gebruikt kan worden voor online publicatie.
  Samenwerking met offline Communitymanager Strandlokaal (Malou van Nieuwkoop) en gebiedsmakelaar Stadsdeel Oost (Marcia van der Hart).

 • Afstemming met Participatieteam.

Tijdsbeslag

Startfase opnieuw structureren website HalloStrandeiland.nl – 2 maanden, 8 uur per week.

Daarna max. 4 uur per week. Dit is een eerste inschatting en kan in overleg worden aangepast.

Wat bieden wij?

Samenwerking met een gedreven team dat werkt aan meer betrokkenheid van bewoners en andere partners uit het gebied, vanaf het begin van ontwikkeling van een nieuw stuk stad.

Vergoeding van de uren á €60,- per uur ex Btw, met een maximum van 128 uur 2022:

 • Fase 1, het bedenken van de nieuwe opzet / structuur van het platform: 8 weken * 8 uur = 64 uur.
 • Fase 2, het ‘reguliere’ community management zodra de aangepaste site online is: 16 weken * 4 uur = 64 uur.

De aanstelling is van tijdelijke aard en wordt per kalenderjaar afgesproken. Het al dan niet voorzetten van de functie maakt deel uit van het werkplan voor 2023 dat het participatieteam eind van het jaar opstelt en waarmee werkbudget wordt aangevraagd bij de gemeente Amsterdam.

Interesse?

Stuur dan een korte motivatie aan Martijn Kruijf via m.kruijf@amsterdam.nl  of bel hem bij vragen op 06 5141 9935

Organisatie
Gemeente Amsterdam
Deel dit: