Vacature/hulpvraag

Interviews voor masterscriptie over burgerparticipatie en windturbines

Geplaatst op 12 mei 2022, 13:27 uur
Illustration

Beste IJburgers,

Mijn naam is Laura Kerkhof, ik ben 24 jaar en kom uit Amsterdam. Voor mijn Master Bestuurskunde aan de VU doe ik onderzoek naar de burgerparticipatie met betrekking tot de komst van windturbines in Amsterdam. Dit leidt en heeft geleid tot discussies in onze stad. Een deel van deze windturbines was/is ingepland in de omgeving van IJburg. Met mijn onderzoek wil ik zicht krijgen op de relatie tussen burgerparticipatie en beleidsimplementatie. Dat wil zeggen: welke invloed hebben burgers op gemeentelijke beleidskeuzes?

Daarvoor kom ik graag in gesprek met bewoners die deelgenomen hebben aan participatie-initiatieven zoals bijvoorbeeld inspraakavonden, informatiebijeenkomsten en onlineraadplegingen ten aanzien van windturbines. Het interview zal bestaan uit vragen over de vormen van burgerparticipatie, de invulling van die vormen en uw persoonlijke ervaringen.

De interviews worden op basis van anonimiteit afgenomen en zijn in mijn scriptie niet herleidbaar naar individuen. De scriptie is openbaar en zal ook toegestuurd worden aan de geïnterviewden. Interviews kunnen via videobellen of een fysieke afspraak afgenomen worden en duren ongeveer 45 minuten.

Wilt u mij helpen bij dit onderzoek, stuur mij dan een berichtje via 06-39398730 of een mail naar l.c.kerkhof@student.vu.nl en wie weet spreken wij elkaar binnenkort!

Met vriendelijke groet,

Laura Kerkhof

Deel dit: