Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Dit project is afgerond
Project

P L A N E T P A R A D I S E Sandscapes & Woodlands

Geplaatst op 29 juni 2021, 10:27 uur
Illustration

Op het nieuwe strand van Strandeiland worden door SLeM - Stichting Landschapstheater en meer - de kunstinstallaties ‘Sandscapes’ en ‘Woodlands’ gerealiseerd, als onderdeel van het project ‘Planet Paradise’ van Bruno Doedens - SLeM.


Sandscapes
‘Wij zijn natuur’ is de gedachte achter de ‘Sandscapes’ vervaardigd door de Italiaans Deense Kunstenaar Rikke Munkholm Laursen. ‘Sandscapes’ staat voor herkenning en verbinding.
Iedereen en alles is deel van het grote, wonderlijke en complexe ecosysteem Aarde. ‘Sandscapes’, ontwikkeld in samenwerking met Bruno Doedens – SLeM, zijn in Nederland eerder te zien geweest op Terschelling, Zijpe NH en Scheveningen. Op Strandeiland zijn te zien tot 16 juli 2021. Terwijl nieuwe ‘Sandscapes’ worden gemaakt vervagen de oude door de wind: Alles beweegt, alles verandert.

Woodlands
Met meer dan 50.000 splitbamboestokjes maken we poëtische tekeningen in het zand. De stokjes worden gepland met de hulp van vrijwilligers. Elke dag een nieuw tafereel, tien dagen lang, in drie periode. (1,2 en 3 juli; 15,16 en 17 juli; 29,30 en 31 juli en 1 augustus) De tien taferelen verbeelden samen het essay ‘Planet Paradise’ van Bruno Doedens. Hierin pleit hij voor nieuwe verhalen die ons helpen onszelf opnieuw uit te vinden en ons stimuleren weer een ‘schone soort’ te worden. Zie www.planetparadise.nl

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Klaar
Deel dit: