Project
Idee

Dynamo Jongerenwerk biedt goodiebags aan voor Jonge Mantelzorgers uit Oost

Geplaatst op 2 juni 2021, 19:01 uur

In de week van 1 t/m 7 juni is het de week van DE JONGE MANTELZORGER! Dit betekent dat er deze week extra aandacht is voor jongeren die belast zijn met zorgtaken voor bijvoorbeeld een (ernstig) ziek familielid. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 5 jongeren mantelzorger is vanaf jonge leeftijd. Dit geeft soms stress als het gaat om de thuissituatie, huiswerk maken, vrije tijdsbesteding etc. Wij willen deze doelgroep daarom extra in het zonnetje zetten met een leuke verrassing vanuit het jongerenwerk.

Wat gaan we doen!

Dynamo jongerenwerk (Team info&advies) stelt een goodiebag met daarin verschillende leuke items (gesponsord door local ondernemers uit Oost) en een kleine cadeaubon voor de jonge mantelzorgers uit Oost. De goodiebags worden verspreid over drie locaties ( Jav’art Indische buurt, Jaco oud-oost en Ijtopia IJburg) aangeboden en daar kunnen ze door de jonge mantelzorgers worden opgehaald. 

Aan jou de vraag of je jongeren met mantelzorgtaken hierop attent kunt maken. Laat ons weten om wie het gaat. De desbetreffende  jongere kan de goodiebag bij ons op komen halen in haar/zijn eigen wijk op 1 van de locaties. Als ophalen lastig is voor de jongere, dan kan de goodiebag ook thuis worden bezorgd.  

Meer info over het thema Jonge mantelzorg is trouwens de hele week te vinden op onze socials.

www.dynamojongeren.nl | Instagram: dynamo_jongeren

Heb je nog vragen, of wil je zelf een pakketje komen halen voor een jongere? Laat het gerust weten 😊. 

 

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Deel dit: