Project
Idee

De Binnentuin van IJburg

Geplaatst op 21 september 2020, 14:12 uur

Come In My Backyard: Veel IJburgers weten niet eens dat deze grote, groene en open tuin achter de gevels van de huizen al jaren bestaat. Meestemmen? Dat kan via je eigen code welke je per post ontving deze maand!

Toelichting

“De Binnentuin van IJburg” bevindt zich in Blok 30, tussen het winkelcentrum en het Theo van Goghpark in, ter de hoogte van de haven. Het is een plek waar je eigenlijk snel voorbij fietst, de meeste mensen weten niet eens dat deze grote, open tuin achter de gevels van de huizen al jaren bestaat.
 
Misschien een mooi feit om mee te beginnen: onze enorme binnentuin wordt onderhouden door de bewoners zelf, maar ook evengoed door bewoners van ver omringende blokken, van de IJburglaan tot Steigereiland aan toe. Met veel liefde wordt de moestuin al jaren onderhouden. De nieuw aangeplante mini jungle en klimmers - die de alle gemetselde witte gevels van het blok groen gaan maken – worden in kleine ploegjes elke dag van water voorzien. Binnen dit blok vindt letterlijk “kruisbestuiving” met de buurt plaats. Spelen en tuinieren kan volop in dit part met speelplaatsen, wilde groenplekken, grindpaden en privé-tuinen.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat De wereld is veranderd, zo ook de invulling van groen is 2 decennia later anders geworden. Men heeft andere woon en leef en gebruik wensen, maar ook hoe om te gaan met buitenruimte en de positieve connectie met de buurt en omgelegen “groene” gebieden, zoals het Brand Dirkse Park aan de overkant van de Erich Salomonstraat. Hoe maken we deze enorme binnentuin knettergroen en zelfvoorzienend,
Deel dit: