Project
Idee

IJgenwijs (zelfbouwkavel op Centrumeiland)

Geplaatst op 21 februari 2020, 14:26 uur

IJGENWIJS OP IJBURG
Wil jij op geheel eigen wijze je droomwoning realiseren op IJburg in Amsterdam? Dan ben je aan het goede adres! IJgenwijs is een kleinschalig woningbouwproject op Centrumeiland, waar jij helemaal zelf bepaalt hoe je woont. Want het beste plan maken we samen met jou; als medeopdrachtgever heb je directe invloed op je toekomstige woning en woongebouw. Heb jij wensen voor gemeenschappelijke voorzieningen? Of wil je misschien wel met vrienden of familie een hele verdieping samen ontwikkelen? Wij zijn inmiddels al van start gegaan, maar er zijn nog steeds diverse woningen beschikbaar dus meld je snel aan!

Op Centrumeiland IJburg ontwikkelen wij samen met jou als toekomstige bewoner circa 28 tot 35 nieuwe appartementen op een unieke locatie nabij een stadspark. De appartementen zijn gelegen in de nabijheid van diverse voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, een supermarkt, parken en een pittoreske jachthaven. IJgenwijs zal bestaan uit een mix van woningtypes, zoals de combinatie van een moderne woon-werkwoning en de mogelijkheid van een lesruimte voor yoga of atelierruimte aan huis. De energiezuinige koopwoningen zullen variëren tussen de 60 tot 150 m2. Met de komst van het Centrumeiland wordt een plek ontwikkeld die het hart van IJburg zal vormen. Het Centrumeiland is dé plek in Amsterdam voor zelfbouw in een prachtige groene en waterrijke omgeving.

Toelichting

Meedingen op een woning in IJgenwijs doe je door je in te schrijven als medeopdrachtgever. Medeopdrachtgeverschap is een vorm van zelfbouw waarbij de toekomstige bewoners samenwerken met professionals, zoals een projectontwikkelaar en architect. Onder deskundige begeleiding kun je je eigen wensen gaan vormgeven. Typisch gevalletje van win-win. Samen met de andere toekomstige bewoners vorm je een vereniging en ga je aan de slag. Je gaat niet alleen de grootte, indeling en vorm van je eigen huis bepalen, maar ook samen met anderen bedenken hoe jullie willen wonen. Welke duurzaamheidsmaatregelen nemen jullie en waar komt groen? Hoe gaan de gevel en de entree eruit zien?

Jouw woning ontwerp je in enkele stappen. Kijk hiervoor op de webist: www.ijgenwijsamsterdam.nl/meedoen/

Deel dit:
1 projectupdate

Mieke Bakhuizen

Project volgens planning

Het Definitief Ontwerp van IJgenwijs is inmiddels afgerond, en er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Tot en met de zomer krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun eigen woningindeling zelf te bepalen en te laten intekenen door de architecten van Elephant. Door je aan te melden als medeopdrachtge... lees meer
0
Open de update in eigen pagina