Wat is Weggooien - aandacht voor voedselverspilling
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
ARGUMENTATIE:
Dit is op zichzelf een mooi lokaal en preventief project rond het tegengaan van voedselverspilling en heeft vorig jaar budget gekregen.
De afgelopen jaren hebben wij vanuit CoCasa gewerkt aan 'Wat is Weggooien'. We dragen kennis over en helpen mensen actie te nemen om beter om te gaan met afvalstromen. Ook in 2019 gaan we hier mee door.
Wist je dat:
- Wereldwijd een derde van al ons voedsel wordt verspild (bron: Verenigde Naties)
- In Amsterdam per persoon voor 900 euro per jaar aan eten wordt weggegooid, dat eigenlijk nog goed is (bron: gemeente Amsterdam).
Op allerlei plekken in de voedselketens kan hier iets aan gedaan worden. Wij richten ons vooral op de huiselijke kring, lokaal; en organiseerden afgelopen jaar een aantal 'diners des overvloeds', met aandacht voor voedselverspilling. Deze diners werden verzorgd door professionals en gemaakt van 'gered eten'. Wij willen dit ook in 2019 voortzetten. De komende tijd zal meer duidelijk worden hoe.
Josephine van Rosmalen
Melissa Diaz
Frank Van Eck
bericht verwijderd
Katie de Haan