Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019
Idee

Red Groenteboer Borneo op het Zeeburgereiland!

Geplaatst op 31 oktober 2018, 17:34 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
Dit is geen projectvoorstel voor een gebiedsplan. Er is aandacht voor deze zaak vanuit de gemeente.

De toekomst van Groenteboer Borneo is onzeker. Er komt mogelijk pal naast deze buurtwinkel een Albert Heijn to Go (van circa 75m2). Een AH betekent het einde van de winkel van de familie Buran. Ze zijn naar het eiland gekomen op basis van de belofte dat ze de enige levensmiddelenwinkel op het eiland zouden zijn. In deze veronderstelling heeft de familie Buran 100,000 EUR geïnvesteerd. Bovendien betalen ze een exorbitante huurprijs die ze met de huidige omzet al nauwelijks kunnen opbrengen. Wij zijn als buurtbewoners solidair met de Groenteboer Borneo en de familie Buran.

Wij willen ze steunen, omdat wij de winkelrij daar gezellig vinden, omdat middenstand voor de leefbaarheid in de buurt belangrijk is. De winkeliers hebben leuk contact met elkaar en met de buurt, er is altijd een praatje, de sfeer is persoonlijk en vriendelijk. De kinderen spelen voor de deur.Toelichting

Er is nog een ander probleem, Albert Heijn heeft een dominante positie op de Amsterdamse supermarkt-markt. Bijna de helft van alle supermarkten in de hoofdstad is een Albert Heijn. Deze alomtegenwoordige positie, in heel Nederland overigens, leidt tot machtsmisbruik, boeren krijgen te weinig geld voor hun waar, werknemers te weinig salaris, eten is duur en onduurzaam. De huidige voedselindustrie, met daarin een belangrijke rol voor supermarkten, draagt substantieel bij aan klimaatverandering en allerlei soorten andere milieuproblemen.

Gewenst resultaat Wij roepen de gemeente Amsterdam en het stadsdeel Oost op om samen met de familie Buran een oplossing te zoeken. Wij als bewoners willen graag middenstand die op Zeeburgereiland, een wijk in opbouw, geen wurghuren hoeft te betalen om te kunnen ondernemen. Wij willen een divers winkelaanbod en geen AH (to Go) eenheidsworst.

Dit plan is een heel concreet voorbeeld hoe we het MKB kunnen steunen en de macht van ketens het hoofd bieden, in dit geval door de familie Buran te steunen. En dan is daar nog het gevarieerde aanbod dat zij hebben en wij niet willen missen, van schappelijke groente vakken tot alerlei bioproducten, (soja) melk en honderd soorten pasta! Kom daar maar eens om in een AH to Go.
Red de Groenteboer Borneo op het Zeeburgereiland, stem op dit plan!
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
93 reacties

Samuel Roy

Ja: Aan een AH to go hebben we niks hier, Groenteboer Borneo heeft alles wat een to go ook heeft. Zijn ook veel vriendelijker dan menig medenwerker AH
ma 19 november 2018 14:55

Karin Stroo

Ja: Het vereist moed om in een wijk in aanbouw te pionieren. Zeker als kleine ondernemer.
Hulde & succes!
ma 19 november 2018 15:05

Harry Vodegel

Ja: Alles wat je nodig hebt is er zo niet dan dan wordt het besteld, top service echt een mooie buurt winkel
wo 21 november 2018 20:10

Yvette Vodegel

Ja: Borneo is een verrijking voor Zeeburgereiland!
wo 21 november 2018 20:14

Jeroen Schwerzel

Ja
zo 25 november 2018 19:30
Wil je reageren? Meld je dan aan.