Project in gebiedsplan 2019

De groene dijk

Geplaatst op 31 oktober 2018, 15:01 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit voorstel wordt betrokken in het project Oeverzone Steigereiland Zuid

In Amsterdam verdwijnt steeds meer groen en komen er steeds meer woningen bij. Dat geldt ook voor IJburg. Investeren in groen en behoud van bestaand groen is hard nodig. Steigereiland-Zuid heeft een bijzonder stukje groen tegenover de Diemerzeedijk. Dit groen wordt bedreigd door overdadige waterrecreatie op mooie dagen. Door extra beplanting en natuurlijke inrichting van de dijk langs het navigatiepad tussen de Pedro de Medinalaan en de J.O. Vaillantlaan behouden we het natuurvriendelijke karakter van de oever. De fietsbrug (Hein de Haanbrug) behangen we met plantenbakken om de verstorende vormen van recreatie (springen van de brug en hard schreeuwen) te voorkomen. Op termijn (fase 2) leggen we kleine eilandjes aan die extra habitat vormen voor watervogels en amfibieën en die gemotoriseerd waterverkeer zoals jetski’s ontmoedigen. We werken samen met de gemeente, de stadsecoloog en vrijwilligers van IJburg.

Gewenst resultaat Het bestaande groen wordt beschermd en er is groen bijgekomen. Er is meer ruimte voor ecologie. Er is een gebied bijgekomen op steenworp afstand van de ring, waar mensen welkom zijn om aan de drukte van de stad te ontsnappen en te genieten van rust en natuur. Inwoners van IJburg, maar ook bezoekers van het gebied ervaren minder stress. Op IJburg is het veiliger en prettiger samenleven.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
1 project-update

Patricia Song

17-sep-2019 14:10
Project afgerond

Project is succesvol afgerond. Eventuele verdere fysieke aanpassingen zullen gaan samenvloeien met het project Oeverzone
0

Open de update in eigen pagina
15 reacties

Sjoerd Vellenga

Ja
wo 21 november 2018 19:14

Stefan Carpentier

Ja
wo 21 november 2018 20:40

Linda Vosjan

Ja mits...
ma 26 november 2018 09:42

dick simonis

Ja mits...
ma 26 november 2018 10:32

Evelien de Roos

Ja
ma 26 november 2018 17:01
Wil je reageren? Meld je dan aan.