Project in gebiedsplan 2019
Idee

#dropdiestelling i.s.m. IJburg college 1 & dynamo jongerenwerk

Geplaatst op 29 oktober 2018, 15:41 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit project past uitstekend in de doelstellingen voor jeugd op IJburg en Zeeburgereiland.

Samen met het IJburg College en IJburgse jongeren zullen er twee #DDS trajecten worden opgezet waarin jongeren met elkaar en hun omgeving in debat gaan over verschillende thema’s als politiek, stagelopen en werken, eenzaamheid en gezonde voeding etc. Doel is bewustzijn over burgerschap te ontwikkelen en handvatten te geven hoe daar invulling aan te geven.

Toelichting

Jongeren organiseren twee debatten voor andere jongeren (14-23 jaar) van het IJburgcollege en uit de wijk. I.s.m. Dynamo Jongerenwerk en het IJburg College (en andere partners) zullen er twee #DDS worden georganiseerd door jongeren voor jongeren in de theaterzaal van het IJburg college, Ijtopia of het CVT. Dit debat wordt uitgevoerd door een groep jongeren die begeleid worden door Sociaal Cement vanuit onze #DDS methodiek.

Doel is om 1 debat te houden over politiek (aansluitend op de Europese verkiezingen). In dit debat zullen jongeren uitgedaagd worden na te denken over het belang van stemmen, wat politiek is en waarom dat ook voor hen belangrijk is. Dit debat zal plaats vinden voor de verkiezingen in mei en hierbij zal de lokale politiek worden betrokken.

Het tweede debat zal worden gehouden over een aantal onderwerpen die in samenspraak met de jongeren en de partners zullen worden bepaald. Denk aan de thema’s stage, school, werk, gezonden voeding, faciliteiten voor jeugd op IJburg etc.

Jongeren uit de wijk (instroom via Dynamo, sk coaching, meidengroep IJtopia, whatsappijburg en Kimekai gym) worden bereikt via flyers, posters en sociale media. Daarnaast betrekken wij de bovengenoemde partners bij de inhoud van de projecten waardoor de kans groot is dat zij hun doelgroep ook actief betrekken. Op deze manier probeert Sociaal Cement de verbinding te leggen, per thema, tussen jongeren en verschillende instellingen en organisaties.     

Het is bijvoorbeeld erg voor de hand liggend om als er een debat over beweging en gezond gewicht word georganiseerd daar SK coaching en Kimekai Gym bij te betrekken. Dit vanuit hun rollen binnen het sportaanbod op IJburg, daarnaast club info van Dynamo jongeren vanuit hun opdracht over gezonde voeding.

Of, als er een debat over stagelopen of werken wordt georganiseerd, om daar ondernemers en een uitzendbureau bij te betrekken. Ook jongeren met succeservaringen worden gevraagd deze te delen met de andere jongeren. Iemand die met succes zelf een stage heeft bemachtigd zijn ervaringen laten delen.

Gewenst resultaat 2 debatten georganiseerd door jongeren met als doel om meer bewustzijn over burgerschap verder te ontwikkelen en handvatten hoe daar invulling aan te geven.
Verbinding op thema tussen jongeren en instellingen en organisaties die op dat thema ondersteunend zijn.
Illustration
 

Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Jongeren zijn trots op hun buurt en de buurt op hen (?)
Financiƫle dekking:
  • Gebiedsbudget: 7.500,00
Deel dit:
2 project-updates

Coen van Heteren

27-jun-2019 13:39
Project achter op planning

met het ijburg college zijn er in februari gesprekken gevoerd om in mei te starten. door een docent wissel is dit traject alleen uitgesteld tot september / oktober. daar zal dan een #dropdiestelling worden georganiseerd met jongeren van het IJBurg college. hierin gaan we de samenwerking aan met stad Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Coen van Heteren

28-jan-2020 16:31
Project afgerond

projecten zijn uitgevoerd. 1 drop die stelling is succesvol afgerond ism Girls Forward. 1 drop die stelling is niet goed gelukt ism IJburg college. we zijn samen met het IJburg college aan het zoeken naar hoe we dit project het beste kunnen vormgeven. verschillende pogingen hebben nu geresulteerd Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
4 reacties

johanneke Helmers

Ja
do 1 november 2018 08:20

Anass Driouach

Ja
di 6 november 2018 21:47

Linda Vosjan

Ja
ma 26 november 2018 09:52

Maryam .

Ja
wo 28 november 2018 14:24
Wil je reageren? Meld je dan aan.